Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez viert prachtige mijlpaal: "Dit is een goede test voor Red Bull"

Sergio Perez staat komend weekend aan de start van zijn tweehonderdste Formule 1-Grand Prix. Hij hoopt die mijlpaal op te luisteren met minimaal een podiumplek. Bovendien rijdt hij voor het tweede achtereenvolgende race op de Red Bull Ring: een mooie test voor het team, zo oordeelt hij.

Perez Baku Win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Tweehonderd Formule 1-races. In 2011 maakte Sergio Perez zijn debuut in de koningsklasse en tien jaar later staat hij aan de vooravond van een prachtige mijlpaal. In de kleuren van Red Bull staat hij aan de start van zijn tweehonderdste Grand Prix. De tijd vliegt, zo vertelt de Mexicaan in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Het toont maar weer aan hoe lang ik al in de sport ben. Dat vergeet je wel eens, zoveel races, zoveel momenten. Formule 1 speelt zo'n grote rol in mijn leven. Ik kan me nog herinneren toen ik mijn honderdste race reed, dat was al een heel groot aantal. De races volgen elkaar zo snel op, het is ongelooflijk om terug te kijken en te realiseren hoeveel races ik al achter de rug heb."

Aan stoppen denkt Perez voorlopig nog niet. "Het beste is dat ik nog steeds jong ben en dat ik er nog steeds van geniet, net zoveel als van mijn eerste race. Ik loop over van de motivatie, al zou ik niet zeggen dat ik nog tweehonderd races wil rijden. Ik wil zeker nog verder gaan en misschien nog een stuk of honderd races toevoegen aan mijn palmares", lacht Checo.

Door de jaren heen kende Perez zowel hoogte- als dieptepunten. "Mijn carrièrepad is niet echt een normale. Ik heb voor- en tegenspoed gekend. Het ging erom dat ik niet opgaf en mijn kansen maximaliseerde. Ik heb geluk gehad, maar ook pech."

"Het is een rollercoaster geweest, er is niet een specifiek moment dat er bovenuit steekt. Mijn debuut, mijn eerste podium, mijn eerste overwinning, het zijn allemaal momenten geweest waar je al je hele leven naar toe hebt gewerkt en die je voor altijd bij zullen blijven. De sport is zo'n belangrijk deel van mezelf, de energie en al het werk dat ik er in heb gestopt."

Hij hoopt zijn jubileumweekend af te kunnen sluiten met een bokaal, zeker nadat hij tijdens de eerste race in Oostenrijk net naast het podium greep. "Vorig weekend ging het best goed. Het leek erop dat we de race onder controle hadden. Max en Lewis reden ver voor ons, maar het had er alle schijn van dat we de derde positie ten koste van Bottas binnen hadden. Ik reed aan het begin van de race op de zachte band, waardoor ik aan het einde van de stint iets meer van mijn banden vroeg."

"Helaas hadden we toen een langzame pitstop", vervolgt hij. "Waardoor we in het nadeel waren en de positie aan Bottas verloren. We waren duidelijk sneller dan de Mercedes-coureur en probeerden de positie terug te winnen, maar het was lastig om hem in te halen. Uiteindelijk finishten we een halve seconde achter hem, dus we hadden nog een ronde meer nodig gehad."

Daarom wil hij dit weekend wel schitteren. "Hopelijk kunnen we dit weekend beter doen. We zullen denk ik sterk zijn en het zal een goede test voor Red Bull zijn. Het doel voor komend weekend is om op het podium te eindigen. Dat is het hoofddoel. Het is goed voor mij om een tweede week te hebben op een zelfde circuit. Het is alsof je tijdens je tweede seizoen voor een team terugkomt op hetzelfde circuit. Het is dus een grote kans voor ons", aldus de Red Bull-coureur.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl

Wie wint de GP van Oostenrijk 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van België.

Speel mee

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend