Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez ziet zorgwekkende trend: "Dat is mijn grootste angst"

Sergio Perez ziet dat het incident tussen Fernando Alonso en George Russell in Australië, met als gevolg de crash van de Brit, grote gevolgen kan hebben binnen de Formule 1. Hij uit zijn zorgen en wil meer consistentie in de straffen.

Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De crash van George Russell in de absolute slotfase van de Grand Prix van Australië houdt de gemoederen nog steeds flink bezig. Fernando Alonso remde tot tweemaal toe voor bocht zes op Albert Park en door de vuile lucht achter de auto van de Spanjaard crashte Russell. De stewards gaven Alonso uiteindelijk een straf van 20 seconden.

Red Bull-coureur Sergio Perez spreekt zich uit over het incident tussen de twee kemphanen. "Het was zeker een beetje over de limiet en het was onnodig om dat te doen", zo vertelt de Mexicaan tegenover onder meer RacingNews365. "Maar mijn grootste angst is dat we zo'n soort incident dit weekend of volgend weekend misschien weer zien en dat er dan waarschijnlijk niets gebeurt. Dat is mijn grootste angst, omdat we veel moeite hebben om consistentie in de straffen aan te brengen", zo begint Perez zijn pleidooi.

Permanente stewards

Dat versterkt hij met een vergelijking tussen een incident in Djedda en in Melbourne. "In Djedda hielden Oliver Bearman en Alex Albon Valtteri Bottas op in Q1, maar daar kregen zij geen penalty voor. Ik blokte Nico Hulkenberg in Australië, hij verloor een halve tiende maar ging sneller in de ronde daarna en ik werd drie plekken naar achteren gezet. Ik denk dus dat het grootste discussiepunt consistentie moet zijn. Als dit soort incidenten bestraft gaan worden, dan moeten ze elk weekend bestraft worden, want als coureur doet het veel pijn als je je uit de naad werkt en dat je dan deze inconsistentie ziet."

Perez ziet daarbij wel een oplossing. "Het inzetten van permanente stewards zou absoluut een voordeel zijn. Ik denk dat of permanente stewards of meer communicatie binnen de FIA kan helpen om zo race voor race te blijven verbeteren om consistentie te hebben. Want het kan niet zo zijn dat ik een straf kreeg daar waar het verlies in principe minimaal was, terwijl ze er in Djedda mee weg kwamen. We hebben de verbeteringen en regelmaat nodig binnen de FIA."

De Mexicaan vervolgt: "Het voelt alsof er geen continuïteit is van wat er is gebeurd in bijvoorbeeld de laatste 10 races. Dat is mijn standpunt, er is geen regelmaat, er is geen continuïteit. Ze (de FIA, red.) communiceren niet weekend na weekend over de incidenten die er hebben plaatsgevonden. Ik vind het echt moeilijk om het juiste compromis te vinden", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China