Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez voelt zich beter dan ooit na overwinnen van 'Hongaarse nachtmerrie'

Bij Red Bull Racing waren alle ogen op Max Verstappen gericht na het dramatische weekend in Hongarije, maar op de achtergrond deed Sergio Perez het verrassend goed na een aantal slechte prestaties. De Mexicaan voelt zich dan ook beter dan ooit na het persoonlijke succes.

Perez race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez heeft een aantal lastige weken achter de rug, vol flinke blunders en gemiste kansen. De Mexicaan wist zelf wel dat het team meer van hem verwachtte en dat zijn prestaties een nieuwe boost nodig hadden, maar het lukte hem maar niet om het maximale uit het weekend te halen. Zeker nu de positie van de Mexicaan zwaar onder druk staat bij Red Bull Racing.

Ook in Hongarije, waar Perez vroeg in de kwalificatie al crashte en zijn kansen op een startpositie in de top tien weggooide, leek het erop dat het een weekend zou worden om snel te vergeten. Toch slaagde de Red Bull-coureur er op zondag in om nog een keurig resultaat binnen te slepen. Hij startte als zestiende, maar kwam uiteindelijk als zevende over de streep. 

Toch benadrukt hij tegenover onder meer RacingNews365 dat het tijdens de race op de Hungaroring niet altijd van een leien dakje ging. "Ik had echt totaal geen grip bij de start en ik zat natuurlijk nog achter George (Russell, red.). Hij haalde me toen meteen in en vervolgens vloog ik in bocht twee nog bijna van de baan af. Het was echt een nachtmerrie, maar gelukkig gingen mensen vanaf dat moment wel aan de kant en kon ik aan een inhaalslag beginnen. Maar mijn eerste stint was echt heel lastig."

De pace is er

Vanaf dat moment ging het echter steeds beter volgens Perez. "In mijn tweede en derde stint was de pace echt goed en toen slaagde ik er ook nog in om George in te halen. Ik kon zelfs nog voor een undercut gaan, dus ik denk dat de zevende plek wel echt het maximaal haalbare was. Ik moet er wel echt het positieve uit zien te halen, want ik had een hele sterke vrijdag en ook een prima race qua snelheid, dus dat is allemaal positief. De rest lost zichzelf wel op."

"Het is simpelweg een kwestie van tijd, want het belangrijkste is dat de pace er nog is. Ik hoop dat ik in België weer mee kan vechten om de podiumplekken. Mijn fout in de kwalificatie was dan wel weer een groot negatief punt, maar de pace is het belangrijkste. Die kritiek blijft er toch wel, maar ik ben inmiddels prima in staat om me daarvoor af te sluiten. Ik richt me vooral op het optimaliseren van mijn eigen performance en het werken met het team."

Perez kan immers maar één ding opnoemen wat echt belangrijk voor hem is. "Aan het einde van de dag hecht ik aan niets of niemand meer waarde dan aan mijn kinderen en de mensen waar ik mee samenwerk. Ik geef altijd alles wat ik in me heb, want dat verdienen ze. Uiteindelijk kan ik hoop putten uit het feit dat er geen gebrek is aan pace, zoals dat eerder wel het geval was." 

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot