Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez vol verbazing: "We hadden de auto niet voor wat Verstappen heeft neergezet"

Sergio Perez looft teamgenoot Max Verstappen nadat hij de wereldtitel van 2022 binnenhaalde. Hij vindt het knap hoe de Nederlander het heeft gedaan: de Red Bull-bolide was sterk, maar niet zó sterk.

Vier races voor het einde van het Formule 1-seizoen is het kampioenschap beslist. Max Verstappen veroverde de wereldtitel in Japan met zijn zege op Suzuka. Sergio Perez en Charles Leclerc hebben niet genoeg punten om voor de titel te gaan en zullen de rest van het jaar strijden om de tweede plaats. Perez is onder de indruk van zijn teamgenoot. De titel winnen in de Red Bull-bolide is volgens hem zeker mogelijk, maar op de manier waarop Verstappen dat heeft gedaan? "Max heeft een ongelooflijk seizoen gehad. Ik heb heel veel respect voor hem. Red Bull heeft geen dominante auto gehad voor wat Max heeft neergezet dit WK." "Hij presteerde duidelijk beter dan de rest. In het begin zat ik nog wel in de buurt, maar toen hij zich comfortabeler begon te voelen in de auto en ik juist niet, was het bij hem een ander niveau."

Perez: "Ik heb ontzettend veel respect voor Verstappen"

Met twaalf overwinningen (tot nu toe) heeft Verstappen heel wat hoogtepunten meegemaakt in het huidige Formule 1-seizoen. Perez is het daar helemaal mee eens. "Sommige races van hem waren echt ongelooflijk en heel indrukwekkend om te zien, dus ja, ik heb heel veel respect voor hem. "Ik ben erg blij voor hem en voor het team. Het is een grote prestatie om het kampioenschap in Japan te hebben veroverd en dat ook nog eens met een één-twee. Het is zeker een speciale dag voor het hele team", aldus de Mexicaanse coureur.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"