Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez voorspelt ongelukkige incidenten in Monaco door nieuwe F1-bolides

Sergio Perez vindt het stratencircuit in Monaco 'het slechtste circuit ooit' voor de nieuwe generatie Formule 1-bolides. De Red Bull-coureur voorspelt dat er gedurende het weekend een aantal incidenten zullen plaats gaan vinden op het asfalt.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Voor het eerst sinds het invoeren van de nieuwe reglementen in de Formule 1 zijn de teams en coureurs neergestreken in de straten van Monte Carlo. De GP van Monaco wordt een bijzondere uitdaging voor de rijders. George Russell liet op vrijdag al weten dat een ronde over het circuit 'niet het beste uit de auto's naar boven haalt'.

Sergio Perez sluit zich hier bij aan en ziet een aantal problemen bij de karakteristieken van de nieuwe auto's. "Voor deze generatie bolides is het waarschijnlijk het slechtste circuit", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. De snelheid en griplevels is anders ten opzichte van 2021. "Op lage snelheid zijn we het meest aan performance verloren, bijvoorbeeld. Het wordt dus erg interessant."

Perez: 'Zichtbaarheid wordt een probleem in Monaco'

De nieuwe Formule 1-bolides zorgen er volgens Perez ook voor dat de coureurs minder kunnen zien tijdens het rijden door grotere wielen en winglets boven de wielen die het zicht nog verder beperken. "Het zicht vanuit deze auto's is in bepaalde bochten is erg beperkt. Je kan dus verwachten dat coureurs meer fouten gaan maken doordat het zicht minder is", legt de Red Bull-coureur uit.

Ook bevordert dit de inhaalmogelijkheden niet op zondag. Monaco is al een circuit waar nauwelijks ingehaald kan worden, maar volgens Perez wordt dit nog erger. "Tijdens de race moet je voorzichtiger zijn met het inhalen. Het is in de loop der jaren (hier) sowieso ook lastiger geworden om in te halen."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez