Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez voorzichtig na onthulling RB18: "Moeten nog veel leren"

Sergio Perez is voorzichtig optimistisch over de RB18 waarmee hij komend Formule 1-seizoen zal verrijden. De teamgenoot van Max Verstappen hoopt op een sterk seizoen, maar moet toegeven dat het even duurt voordat hij het nieuwe racemateriaal volledig begrijpt.

In 2021 moest Sergio Perez nog even op stoom komen, al had hij daar zelf naar eigen zeggen geen tijd voor. Hij moest namelijk gelijk assisteren in de strijd om de WK-titels in de Formule 1. Komend seizoen verwacht Perez dat het ook even zal duren voordat hij op topniveau rijdt, want dat zal elke coureur krijgen met de nieuwe generatie bolides. Na de lancering van de RB18 bekijkt de teamgenoot van Max Verstappen naar de kansen voor 2022, vooral na een intensief seizoen in 2021. "Ik moest mijn snelheid vinden bij een nieuw team, een team dat gelijk meedeed voor het wereldkampioenschap. Er was niet echt tijd om mezelf aan te passen, ik zat er gelijk middenin. Het was een hele opgave, maar het was erg leuk. We hebben alles gegeven tot aan de laatste ronde", aldus Perez. De Mexicaan kon Verstappen assisteren in het behalen van de wereldtitel. Komend seizoen liggen er volgens Perez wederom veel kansen voor Red Bull. "We zijn al druk aan het werk samen met de engineers en we kunnen niet wachten om het circuit op te duiken met deze nieuwe auto's. Iedereen start weer vanaf nul!"

Perez verwacht veel van nieuwe generatie F1-bolides

De reglementswijzigingen moeten meer spektakel opleveren, omdat de auto's elkaar beter moeten kunnen volgen en er dus meer kan worden ingehaald. "Dat wordt beter racen", voorspelt Perez. "Al die reglementen moeten het racen verbeteren. We kunnen de fans trakteren op geweldig entertainment en fantastische races, dat zou heel mooi zijn." Wel is er nog werk aan de winkel voor Perez en de negentien andere F1-coureurs. "Kijk, het duurt even voordat je 100% één bent met de auto. We hebben enorme veranderingen aan de reglementen, ook bij de banden. Het gaat allemaal heel anders zijn, het racen." "Er is nog heel veel wat we als coureur of als team moeten gaan leren. Het wordt dus zonder twijfel heel interessant om de nieuwe reglementen in te werking te zien treden", zo sluit de Mexicaan af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"