Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez vreest het ergste: "In geen van de sectoren is Red Bull snel"

Sergio Perez en Max Verstappen hebben een lastige dag achter de rug. Beide coureurs waren duidelijk langzamer dan zowel de Mercedes- als de Ferrari-bolides. Er is nog heel wat werk aan de winkel, laat Perez weten.

Voor beide Red Bull-coureurs was het geen goede dag. In de eerste vrije training viel Max Verstappen uit door een versnellingsbakprobleem en klokte teamgenoot Sergio Perez slechts de zevende tijd. De tweede vrije training werd niet veel beter. De Nederlander was maar liefst zeven tienden van een seconde langzamer dan Charles Leclerc en klokte daarmee de achtste tijd en de Mexicaan moest zelfs genoegen nemen met de twaalfde tijd. Perez erkent dat het niet gaat zoals gewenst bij de Oostenrijkse renstal. "Het was geen goede dag", begint hij tegenover de media, waaronder RacingNews365. "We zijn aan het kijken hoe we de auto sneller kunnen krijgen."

Red Bull delft het onderspit

Het is duidelijk dat Red Bull het op Zandvoort lang niet zo eenvoudig gaat krijgen als in België. Dit weekend krijgt het team niet concurrentie van één team, maar van twee teams, laat Perez weten. "Mercedes en Ferrari lijken hier erg sterk te zijn. Het is een erg uitdagend circuit. In geen van de sectoren zijn we snel, dus we moeten het goed gaan analyseren."

Viaplay
x
Max vs. Lewis Stewards vellen oordeel over clash tussen Verstappen en Hamilton