Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez vult Verstappen aan, deelt nóg een zwak punt van Red Bull

Red Bull moest de afgelopen raceweekenden haar meerdere erkennen in de concurrentie, maar lijkt wel te weten hoe dat komt. Sergio Perez doet zelf ook nog een duit in het zakje over de mogelijke oorzaak.

Perez FP3 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De concurrentie lijkt inmiddels een flinke voorsprong te hebben op Red Bull, waar alleen Max Verstappen nog in staat lijkt te zijn de RB20 het podium op te slepen. Voor de Oostenrijkse renstal is dat natuurlijk een verontrustend beeld, aangezien ze steeds meer moeite hebben de leiding in de beide kampioenschappen te verdedigen. Ook Sergio Perez merkt dat de Red Bull-bolide het de coureurs niet makkelijker maakt de laatste tijd.

Tegenover onder meer RacingNews365 laat Perez hij weten niet bepaald tevreden te zijn met zijn resultaat, ondanks dat het toch een weekend zonder al te veel pech was. "Ik ben er gewoon niet blij mee. Ik had de snelheid gewoon niet en het is ook echt lastig om met de banden om te gaan, maar vooral onze medium speed performance is heel zwak. Dat zagen we in bochten negen en tien vooral."

"Ik denk echt dat we, zonder dat probleem, een stuk competitiever kunnen zijn. We hadden het echt heel lastig in die omstandigheden en het feit dat we de wind in de rug hadden hielp ook niet mee. McLaren en Ferrari leken daar gewoon minder moeite mee te hebben. Uiteindelijk was de wind wel echt een stuk steviger dan verwacht, waardoor het vanwege de bandenslijtage lastiger was om een eenstopper succesvol uit te voeren."

Toch ziet Perez ook dat zijn team op andere vlakken de goede kant op gaat. "Het is wel positief dat we nu begrijpen wat er aan de hand is. Het is nu alleen nog de vraag hoe snel we alle problemen op kunnen lossen, want we weten inmiddels waar we tekort komen en hoe de problemen precies in elkaar zitten. Hopelijk kunnen we op korte termijn dus weer competitief zijn. Onze focus ligt nu op het begrijpen van de problemen."

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na wisselende tweede training Verstappen in Bakoe