Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez waarschuwt: "Daarom kon ik niet met Verstappen strijden om de zege"

Max Verstappen won de GP van Bahrein en werd op geen enkel moment bedreigd. Ook door zijn teamgenoot Sergio Perez niet. De Mexicaan vertelt waar het allemaal mis ging en waarom hij denkt dat hij het Max in de toekomst wel lastig kan maken.

Twaalf seconden was de achterstand van Sergio Perez op Max Verstappen aan het einde van de GP van Bahrein. De Mexicaan kon geen vuist maken tegen de wereldkampioen. Hij wijst op de start, waarbij de van plek twee vertrokken Mexicaan meteen werd verschalkt door Charles Leclerc in zijn Ferrari. "Bij de start ging de kans (op de zege, red.) verloren en zat ik tijdens de eerste stint achter Charles. Het was heel lastig om aan hem voorbij te komen, want hij had die nieuwe set banden. Daardoor kon je tijdens de eerste stint het verschil zien", zo doelt hij op het feit dat Leclerc een set zachte banden uitspaarde aan het einde van de kwalificatie, waarmee hij de race begon.

Banden

In de eerste stint zat de Mexicaan dus vast achter Leclerc. Alhoewel Checo veel sneller was, kwam hij er niet voorbij. Hij wijst naar de vier rubberen sloffen onder zijn Red Bull-bolide. Die gingen eraan zodra hij aan probeerde te zetten. "Zodra ik een beetje dichter bij hem kwam en hem wilde aanvallen, kreeg ik last van slijtage en verpestte ik mijn banden. Ik moest dan ook geduld hebben en wachten totdat ik hem in kon halen." Dat deed hij in de tweede stint, nadat Leclerc overstapte op de harde banden en Perez enkele ronden later wisselde naar de zachte compound: "Zodra Charles een pitstop maakte, kon ik een paar snelle ronden neerzetten. Daardoor waren mijn banden in de tweede stint in betere conditie dan die van hem en kon ik hem wel inhalen."

Verstappen niet bij te halen

Zodra Perez zich eindelijk langs Leclerc had gewurmd, was Verstappen echter al aan de horizon verdwenen. Daarom kon Checo de strijd om de leiding niet aangaan, zo concludeert hij. "Toen was het echter al te laat. Het duurde een paar ronden te lang en daardoor zaten we erg ver achter Max. Zodra dat gebeurde, hebben we eigenlijk gewoon de hele race het gat in stand gehouden." "Daardoor hadden we geen kans om te vechten voor de overwinning. Het draaide er deze zondag alleen om dat ik de gevolgen van mijn slechte start minimaliseerde. We hebben genoeg om te analyseren, om zo tijdens de rest van het seizoen beter en consistenter te worden."

Vertrouwen in zichzelf

Als de Red Bull-coureur tot slot gevraagd wordt of hij denkt dat hij in het vervolg wel de strijd met Verstappen aan kan gaan, is hij er zeker van dat dat zou moeten lukken. "De tweede plaats was deze zondag het maximaal haalbare. Het is een lang seizoen. Ik kom elke sessie dichterbij Max. Ik kan zeker de strijd aangaan. Ik voel me comfortabel in de auto en we hebben een sterk pakket. Ik ga alles geven."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi