Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez waarschuwt Red Bull in strijd met Verstappen: "Mag nooit meer gebeuren"

Sergio Perez won in Bakoe, maar als hij kans wil maken op de wereldtitel, dan moet zijn team er naar eigen zeggen voor zorgen dat bepaalde problemen nooit meer voorkomen.

Perez Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Voor Sergio Perez was het een zeer succesvolle zondagmiddag in Bakoe. Hij won de race, voor teamgenoot en titelrivaal Max Verstappen. De titelstrijd is nog helemaal open, maar als de Mexicaan kans wil maken, dan moet zijn team ervoor zorgen dat problemen zoals een maand geleden in Australië niet meer voorkomen.

"We hebben nog een lang jaar voor de boeg, maar ik geloof echt dat we meedoen in de titelstrijd. Zonder de problemen die we in de kwalificatie in Melbourne hebben gehad, hadden we nog dichter op Verstappen moeten staan", zo zucht Perez na de GP van Azerbeidzjan.

"Het is dan ook zeer belangrijk dat die problemen nooit meer voorkomen en dat we andere problemen minimaliseren. Ik denk namelijk dat het zeer belangrijk is dat we ervoor zorgen dat we tweede finishen op de dagen dat het niet lukt om te winnen. Dan is het nog steeds een goede dag."

Kansen grijpen

Als hij even later gevraagd wordt naar zijn motivatie in de titelstrijd, hamert Perez nogmaals op de problemen. "Deze overwinning verandert weinig, om eerlijk te zijn. Zoals ik eerder al heb benadrukt: ik vind het alleen jammer van de problemen in Melbourne, want daar hebben we veel punten verloren."

"Verder moeten we races winnen en als dat niet lukt moeten we zoveel mogelijk punten scoren. Als dat niet lukt, is er namelijk geen kans om voor de titel te vechten. We hebben dus nog een lange weg te gaan."

"Er staan nog veel races op het programma, met verschillende momenten, maar we moeten ervoor zorgen dat als we de kans hebben om te winnen, we deze kans met beide handen aangrijpen", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'