© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Perez: 'Wat Ocon in Baku deed was onacceptabel'

07 jul. 2017 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Ook bij Force India raakten de gemoederen tijdens de GP van Azerbeidsjan behoorlijk verhit. Opnieuw zaten Sergio Perez en Esteban Ocon elkaar in de haren. Een goede klassering, met misschien zelfs wel een podiumplaats, werd daardoor teniet gedaan. Perez moest de race zelfs staken vanwege teveel beschadigingen aan zijn auto.

Sergio Perez niet blij met actie van teamgenoot Esteban Ocon

De Mexicaan was in Oostenrijk dan ook heel duidelijk tegenover de pers. Volgens hem is zijn jongere teamgenoot de schuldige.

“Vanuit het oogpunt van het team denk ik dat wat er in Baku is gebeurd absoluut onacceptabel is. Ik denk dat Ocon moet inzien wat racen inhoudt. Racen betekent dat je racet tegen een andere auto, niet crashen met je teamgenoot.”

“Ik verwacht dat hij intelligent genoeg is om zijn fout in te zien. Hij zal zijn houding wat moeten wijzigen ten voordele van het team.”

© Force India F1 Team

Ocon probeerde zijn teamgenoot te verschalken tijdens een gevecht om de derde plek. Beiden vielen vervolgens ver terug. Perez viel uit terwijl Ocon er uiteindelijk nog een zesde plek uitsleepte. Volgens Ocon is de zaak intern besproken en vastgesteld dat beiden schuldig waren.

“We waren allebei fout. Perez deed dingen wat niet juist was en dat deed ik ook.”

De Fransman is dan ook niet van plan om zijn aanpak te wijzigen.

“Ik heb nu in meer dan 40 races op een rij de finish gehaald. Ik ben Europees kampioen en tevens ook GP3 wereldkampioen. Je kunt dus niet zeggen dat ik geen ervaring heb. Ik ga mijn houding dan ook niet aanpakken. Volgens mij werkt het vanaf het begin van dit jaar al goed. Zowel met het team en de manier waarop we werken. We moeten alleen voorzichtiger zijn als we tegen elkaar racen.”

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen