Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez: "We mogen niet teveel rijden van Racing Point"

Waar de Mercedes-rijders op woensdag liefst 182 keer in het rond gingen, daar doen de coureurs van Racing Point het iets rustiger aan. Sergio Perez verklaarde waarom: de Mexicaan en diens nieuwe teammaat Lance Stroll mogen gewoonweg niet teveel rijden van hun team.

Racing Point heeft precies voldoende onderdelen op het Circuit de Barcelona-Catalunya aanwezig om één wagen te onderhouden. Mocht Perez of Stroll de RP19 aan gort rijden, dan brengen ze hun teammaat daarmee in de problemen.

"We rijden niet al teveel ronden, want we hebben simpelweg niet genoeg onderdelen bij ons", liet Perez ten overstaande van onder meer RacingNews365 weten. "We willen geen onnodige risico's nemen." Racing Point introduceerde donderdagochtend een nieuwe achtervleugel, die in de nacht van woensdag op donderdag was ingevlogen. De Britse stal met Canadese eigenaren kampte met een DRS-probleem, waardoor Perez en Stroll in de eerste drie dagen van de eerste wintertestweek geen gebruik konden maken van de openklappende achtervleugel.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'