Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez weet het bijna zeker: "Ik had Verstappen toch wel gepakt"

Sergio Perez is 100% gemotiveerd om de strijd aan te gaan met teamgenoot Max Verstappen. Psychologische oorlogsvoering hoeft er volgens de Mexicaan niet te komen, maar dat is volgens Perez ook helemaal niet nodig.

Na het winnen van de Grand Prix van Azerbeidzjan staan Max Verstappen en Sergio Perez slechts zes punten van elkaar verwijderd in het klassement van de Formule 1. De strijd wordt voortgezet in Miami en dat mag ook van Red Bull: teambaas Christian Horner gaf eerder al groen licht voor een interne titelstrijd. Dit brengt vanzelfsprekend een gevecht op het asfalt met zich mee, maar hoe zit dat met proberen in elkaars hoofd rond te spoken: psychologische oorlogsvoering? "Nee, daar houd ik niet zo van", zegt Perez in Miami tegenover de aanwezige media, waaronder RacingNews365. "IK focus me meer op wat er fout ging in Bakoe en wat ik kan verbeteren voor de rest van dit weekend." "De beste kans op het winnen van de titel krijg ik door mezelf te verbeteren gedurende het seizoen", aldus de Mexicaan, die erg blij is met Red Bull en het geven van gelijke kansen tussen hemzelf en Verstappen. "Zolang er respect is, zie ik geen problemen. We willen allebei winnen en zijn hongerig, maar het respect voor het team blijft." "We mogen dat echt waarderen aan Red Bull, want ze kunnen makkelijk teamorders gaan geven zodat we de auto veilig naar huis kunnen rijden. In Djedda en in Bakoe mochten we echter pushen - ik raakte zelfs de muur een paar keer. We zaten echt op de limiet!"

Had Perez zonder safety car gewonnen?

Verstappen verloor de leiding aan Perez in Bakoe vanwege de safety car. De Nederlander had net daarvoor een pitstop gemaakt, maar met de SC op het asfalt konden zijn teamgenoot en Ferrari-coureur Charles Leclerc aan Verstappen voorbij gaan met een 'gratis' stop. Toch benadrukt Perez in Miami dat hij alsnog als eerste over de finishlijn was gekomen zonder safety car. "Ja, ik had de snelheid op zondag om alsnog te winnen. Als hij die ronde geen pitstop had gemaakt... je weet het nooit zeker, maar ik was al erg dichtbij met DRS en hij had al moeite met het managen van de banden. Ik denk dat ik 'm wel gepakt had." Verstappen verslaan moet ook wel als Perez kans wil maken op de wereldtitel Formule 1. De Mexicaan heeft er het volste vertrouwen in, maar wil niet op de zaken vooruit lopen. "Ik werk hier mijn hele leven al keihard voor, maar ik geniet er op dit moment wel van. Ik ervaar geen druk en mijn carrière is al fantastisch. Ik wil dit gewoon vasthouden, meer races winnen. Over het kampioenschap denk ik niet teveel na: nu focus ik me op Miami."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"