Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez werd 'zwaar depressief' toen hij eerste bezoek aan Force India bracht

De combinatie Sergio Perez en het voormalige Force India is de geschiedenisboeken ingegaan als een vrij succesvolle. De nu 29-jarige Mexicaan reed namelijk vijf podiumplaatsen bijeen voor de stal die normaliter in de middenmoot bivakkeerde. Toch was het niet altijd feest. Bij zijn eerste bezoek aan de Force India-fabriek zakte Perez de moed in zijn schoenen.

Sergio Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Vijf jaar geleden, voor aanvang van het Formule 1-seizoen 2014, vloog Perez voor de eerste keer naar de Force India-fabriek in Silverstone. De Mexicaan had op goed geluk een contract bij de renstal getekend nadat hij al na één seizoen bij McLaren aldaar zijn biezen had moeten pakken.

"Ik kan me de eerste dag nog goed herinneren", lacht Perez in gesprek bij de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid. "Ik werd zwaar depressief. Ik ging van Woking (het futuristische McLaren-hoofdkwartier, red.), misschien wel de beste fabriek ter wereld, naar Force India. Bovendien had ik het contract al getekend op het moment dat ik voor de eerste keer voet in de fabriek zette."

Perez zag het helemaal niet zitten bij de Indiase stal, die gevestigd was in een oud, vervallen pand. "Ik dacht: oke, ik heb een contract voor één seizoen, dat contract dien ik uit en daarna ga ik weer terug naar Mexico. Ik had een mentale tik gekregen door het gedoe bij McLaren. Echter, het seizoen startte ontzettend goed. We bereikten in onze derde race samen tegen de verwachtingen in het erepodium, toen ik derde werd in de GP van Bahrein."

Vanaf dat moment gaat de knop om bij Perez. "Toen besefte ik me weer dat dit is waar ik voor leef", doelt hij op de Formule 1. "Ik moet hard werken. Force India en ik hebben een ongelooflijk fijne samenwerking beleefd, die anno nu voortduurt bij Racing Point. In het eerste jaar was ik wat gedemotiveerd, maar in 2015 en '16 hebben we grootse prestaties afgeleverd. Het was geen toeval dat Force India en ik er altijd stonden als kansen zich voor deden."

Tegenwoordig rijdt Perez zoals gezegd bij Racing Point, zoals het team van Force India na de overname door een consortium onder leiding van miljardair Lawrence Stroll is genoemd. In de eerste drie Grands Prix van 2019 wist Perez tweemaal te scoren: hij werd tiende in Bahrein en kwam in China als achtste over de meet. Zodoende heeft de Mexicaan inmiddels vijf WK-punten gescoord.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"