Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez wijst doorslaggevende factor kwalificatie GP Canada aan

Sergio Perez kende een lastige vrijdag in Canada, net als vele andere coureurs. De tijd op de baan is tot nu toe minimaal geweest en dus zal de derde training zeer belangrijk worden in de voorbereiding op de kwalificatie.

Perez FP1 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Een achtste en tiende plek voor Sergio Perez op de vrijdag in Canada. Niet bepaald de start waar Perez op hoopte, maar Red Bull had het sowieso moeilijk op het Circuit Gilles Villeneuve. Allereerst blikt Perez terug op de vrijdag in Canada. "Ik denk dat het een erg lastige dag was met de omstandigheden waar we mee te maken hadden", aldus de Mexicaan voor de camera van F1TV.

"Ik denk dat het tijdens de kwalificatie heel belangrijk is om op het juiste moment op de baan te zijn. We zagen al dat er behoorlijk wat veranderingen waren als je niet in de juiste ronde pushte en dat kon een behoorlijk verschil maken. Er zijn een paar dingen aan de auto die we willen aanpassen en we hebben een goed idee waar we die veranderingen moeten aanbrengen. Ik denk dat het erg moeilijk is om conclusies te trekken op een circuit dat echt werd gedomineerd door het weer", zo gaat Perez verder.

De Mexicaan vervolgt zijn verhaal over de prestaties van Red Bull. "Ik denk dat het er goed uitziet. We hebben goede vooruitgang geboekt met de intermediates en dat was positief. Op de slicks waren we niet op het juiste moment op de baan, dus ik maak me er niet al te veel zorgen over. Maar ik denk dat we zaterdag pas gaan zien hoe goed we kunnen concurreren", zo sluit Perez af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"