Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez wil met Racing Point Formule 1-races winnen

Sergio Perez gaat dit Formule 1-seizoen voor het zesde jaar op rij in met effectief hetzelfde team. De Mexicaan mikt met de tot Racing Point omgedoopte renstal zelfs op een zege.

Perez vergezelde zijn nieuwe teamgenoot Lance Stroll tijdens de onthulling van de nieuwe kleurstelling waarin de Racing Point-bolides in 2019 gaan rijden. De Mexicaan wond geen doekjes om zijn optimisme met de 'nieuwe' renstal.

"Ik kijk er erg naar uit om met dit team door te gaan terwijl we aan een nieuw tijdperk beginnen", aldus Perez tijdens de presentatie. "Er is nu stabiliteit en goed leiderschap aan de top van het team, zodat ik me weer kan richten op het rijden. We moeten weer de best of the rest zijn. Ik geloof dat we met dit team tot grootste dingen in staat zijn." De 29-jarige Mexicaan speelde in de loop van 2018 een belangrijke rol in de onder curatelestelling van Force India, dat hem op dat moment nog geld schuldig was. Dat leidde tot de situatie waarin de renstal kon worden overgenomen en omgedoopt tot Force India. Perez zal in maart aan de start staan van zijn 156e Formule 1 Grand Prix. Sinds zijn debuut wist hij al achtmaal op het podium te finishen, maar nog nooit eerder een race te winnen. Daar moet met Racing Point verandering in komen, vindt hij zelf: "Ik hoop naast de vierde plaats in de eindstand ook op een aantal podiumplaatsen. En eigenlijk wil ik zelfs wel de eerste zege behalen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"