Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez wil zich na Monaco-debacle revancheren: 'Dan kan ik hier Verstappen verslaan'

De GP van Spanje staat voor de deur. Gelukkig maar, zal Sergio Perez denken, want zo kan hij de zure nasmaak wegspoelen die hij over heeft gehouden aan het Grand Prix-weekend in Monaco. Hij weet wel hoe hij dat kan doen: door Max Verstappen te verslaan.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hoe het Sergio Perez in Monaco af ging, dat weet iedereen inmiddels wel. Mocht je het gemist hebben: hij crashte in de kwalificatie en moest de race vanaf P20 beginnen. Op zondag ging het van kwaad tot erger en raakte hij meermaals in de problemen.

Eindstand: P16, en 25 punten verloren ten opzichte van titelrivaal Max Verstappen. De Mexicaan wil het slechte weekend achter zich laten en in Spanje weer laten zien uit welk racehout hij gesneden is.

"Monaco was een ramp voor mij", zucht hij. "Alles dat mis kon gaan, ging mis. Dit weekend draait het er daarom om dat we van voren af aan beginnen en dat we ervoor zorgen dat we het hoge niveau dat we al het hele seizoen vast hielden (tot aan de GP van Monaco, red.) terug te pakken krijgen."

Winnen

En hoe kan je beter alle haters de mond snoeren dan door na een rampweekend meteen weer een zege te pakken? Dat is precies waar Perez op hoopt. Hij denkt zeker te weten dat hij de overwinning in Barcelona kan grijpen, mits alles perfect verloopt.

"Ik wil mijn team met een goed resultaat in Barcelona terugbetalen voor hun harde werk. We weten dat we op een goede dag de snelste auto hebben en dit circuit hoort bij ons te passen."

"Ik moet ervoor zorgen dat ik van het begin tot het einde een perfect weekend heb. Ik moet consistent zijn als ik de druk op Verstappen hoog wil houden in de strijd om de wereldtitel. Ik moet bovendien wat races gaan winnen. Als alles hier goed gaat, dan is de zege mogelijk. Dat is het doel, altijd", zo sluit hij zijn vooruitblik op het GP-weekend af.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'