Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Perez wil Verstappen verslaan: "Maar er is meer respect dan men denkt"

Bij de derde GP van het seizoen zullen weer alle ogen gericht zijn op Red Bull. Weer zal het, daar gaan we tenminste van uit, een duel worden tussen Max Verstappen en teamgenoot Sergio Perez. De Nederlandse wereldkampioen voelt de hete adem van Perez in zijn nek. De Mexicaan verwacht dit seizoen volledige vrijheid te krijgen om voor de titel te mogen racen.

Verstappen Perez Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts

Het verschil in de WK-stand is slecht 1 punt. Max Verstappen en Sergio Perez hebben beide één zege en één P2 op hun naam staan. Omdat Verstappen in Saoedi-Arabië de veelbesproken snelste ronde van Perez afpakte, gaat de Nederlander aan de leiding in de WK-stand.

Perez vindt het mooi dat hij in zijn derde seizoen bij Red Bull mee kan strijden om de titel. Dat hierdoor ook Verstappen getriggerd wordt, vindt hij alleen maar goed. "Ik denk dat als je in de strijd bent voor het kampioenschap, je je A-game moet brengen, elke race. Je moet alles proberen wat je kunt", zegt Perez tegenover onder meer RacingNews365.

De Mexicaan doelt daarbij op het pakken van het ene WK-puntje door Max, met de snelste raceronde. "Tegelijkertijd denk ik dat het heel belangrijk is dat we respecteren wat het team zegt. We zijn pas bij race drie, dus er is nog een lange weg te gaan."

"Als ik het kampioenschap wil winnen, moet ik Max verslaan, maar we kunnen dit niveau niet het hele seizoen volhouden. Weet je, je kunt vijftien races winnen, maar in de andere races crashen en niet opletten en dan is het niet genoeg. Dus ik denk dat we gewoon heel consistent moeten zijn en het race per race bekijken."

Elkaar in de wielen rijden

Verstappen en Perez zijn vooralsnog de twee belangrijkste kandidaten voor de Formule 1-titel. Het is niet ondenkbaar dat de spanning tussen de twee toe zal nemen nu het Perez is die de grootste uitdager van Verstappen is. Perez is echter niet bang dat de twee elkaar echt in de wielen zullen gaan rijden.

"Ik ben hier ook om het beste voor mezelf te doen. Maar we hebben veel meer respect voor elkaar dan mensen misschien denken. Respect voor elkaar en respect voor het team met alle engineers van zijn kant en aan mijn kant. Dus ik denk dat we allebei volwassen genoeg zijn om te weten wat goed en fout is. Ik denk dat zolang dat zo blijft, dan verwacht ik niet dat er iets zal veranderen."

Perez gelooft in zijn eigen kansen, maar ziet dat tweevoudig wereldkampioen Verstappen 'toplevel' is. "Er bestaat geen twijfel dat er geen enkele rijder is die zo in vorm is als Max. Tel daarbij op het team en de wagen en dan is hij zeker de moeilijkste coureur om te verslaan. Het zal het maximale van mij vergen en ik zal elke race top moeten zijn."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull krijgen weinig uitdaging in Australië

RacingNews365 is aanwezig in Melbourne en Joris Mosterdijk spreekt met Aaron Deckers de stand van zaken door. Wat is er allemaal gaande? Je ziet het hieronder.

RacingNews365 is niet alleen de grootste Formule 1-website van Nederland, maar ook het snelst groeiende Formule 1-kanaal op YouTube!

Abonneer je vóór 7 april op ons YouTube-kanaal en maak nu kans op Red Bull caps en T-shirts. De winnaars worden op 8 april bekendgemaakt in onze F1-podcast.

Abonneer op ons Youtube kanaal en maak kans op toffe prijzen!

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
MotoGP 'F1-eigenaar neemt de MotoGP over voor ongekend miljardenbedrag'