Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez wil voor podiumplek gaan in 2018

Sergio Perez werd vorig jaar 'best of the rest' achter de Mercedes,- Ferrari- en Red Bull-coureurs. Dit deed hij zonder een podiumplaats te behalen. In 2018 wil de Mexicaan terug naar het podium.

In 2016 stond Perez voor het laatst op het podium. Bij de Grand Prix van Monaco en de Grand Prix van Europa (Azerbeidzjan) finishte hij als derde. Het beste resultaat van de Mexicaan dateert echter van veel langer geleden: in de Grand Prix van Italië in 2012 werd hij tweede. Het team van Perez, Force India, reed vorig jaar makkelijk voor het middenveld uit. Het team was echter te langzaam om mee te dingen om podia. Nu, in 2018, ziet de eerste coureur als doel het podium, zo zegt hij tegen Formule1.nl : "Ik wil terug."

"2018 moet mijn beste jaar in de Formule 1 worden. Ik wil terug naar het podium, al wordt dat heel lastig." Perez weet dat het middenveld in 2018 waarschijnlijk heel dicht bij elkaar ligt met Renault, Haas, Toro Rosso, McLaren en Force India: "Maar het verschil naar de top is denk ik ook kleiner. We moeten nog maar zien wat er gebeurt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"