Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez wil zich niet laten afleiden door emotioneel weekend en nieuw Red Bull-contract

Sergio Perez is nog aan het nagenieten van de overwinning in Monaco en zijn contractverlenging bij Red Bull, maar hij laat zich niet afleiden. De Mexicaan kijkt uit naar de volgende race in Bakoe.

Sergio Perez vertrok uit Monaco met een Grand Prix-overwinning én een contractverlenging bij Red Bull op zak. De teamgenoot van Max Verstappen legt uit hoe dit laat zien dat hij op de juiste plaats zit. Hij looft de Oostenrijkse renstal voor al het harde werk en alle resultaten de afgelopen tijd. Ook bedankt hij Red Bull voor zijn kans bij het topteam. "Twee jaar geleden zat ik ineens zonder F1-stoeltje en vandaag de dag zit ik bij het beste team. Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel gelukkig en dankbaar ben voor de kans", aldus Perez, die zichzelf 'in het beste moment van zijn carrière' ziet. "Daarnaast rijd ik voor een team wat altijd op zoek is naar perfectie. Het is een perfecte match voor mij en voor elke andere coureur." "Ik ben nog steeds heel blij over wat we als team hebben bereikt in Monaco en het plezier wat dit heeft gebracht voor mijn familie en voor mijn land. Dit motiveert mij heel erg."

Perez legt de focus op Bakoe

De tijd van nagenieten is echter voorbij voor Perez. "We moeten de emoties naast ons laten liggen en ons gaan focussen op de volgende race in Azerbeidzjan", legt de Red Bull-rijder uit. "Het was heel speciaal om mijn eerste overwinning met dit team te winnen in Bakoe vorig seizoen, iets wat mij veel geluk gaf." "Ik houd van stratencircuits, want hier kan de coureur echt het verschil maken. Natuurlijk is het ook makkelijker om een fout te maken als je op de limiet rijdt, maar uiteindelijk gaat dit je die laatste tienden geven om competitief te zijn", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'