Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez wil zich niet laten afleiden door emotioneel weekend en nieuw Red Bull-contract

Sergio Perez is nog aan het nagenieten van de overwinning in Monaco en zijn contractverlenging bij Red Bull, maar hij laat zich niet afleiden. De Mexicaan kijkt uit naar de volgende race in Bakoe.

Perez win Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Sergio Perez vertrok uit Monaco met een Grand Prix-overwinning én een contractverlenging bij Red Bull op zak. De teamgenoot van Max Verstappen legt uit hoe dit laat zien dat hij op de juiste plaats zit. Hij looft de Oostenrijkse renstal voor al het harde werk en alle resultaten de afgelopen tijd.

Ook bedankt hij Red Bull voor zijn kans bij het topteam. "Twee jaar geleden zat ik ineens zonder F1-stoeltje en vandaag de dag zit ik bij het beste team. Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel gelukkig en dankbaar ben voor de kans", aldus Perez, die zichzelf 'in het beste moment van zijn carrière' ziet. "Daarnaast rijd ik voor een team wat altijd op zoek is naar perfectie. Het is een perfecte match voor mij en voor elke andere coureur."

"Ik ben nog steeds heel blij over wat we als team hebben bereikt in Monaco en het plezier wat dit heeft gebracht voor mijn familie en voor mijn land. Dit motiveert mij heel erg."

Perez legt de focus op Bakoe

De tijd van nagenieten is echter voorbij voor Perez. "We moeten de emoties naast ons laten liggen en ons gaan focussen op de volgende race in Azerbeidzjan", legt de Red Bull-rijder uit. "Het was heel speciaal om mijn eerste overwinning met dit team te winnen in Bakoe vorig seizoen, iets wat mij veel geluk gaf."

"Ik houd van stratencircuits, want hier kan de coureur echt het verschil maken. Natuurlijk is het ook makkelijker om een fout te maken als je op de limiet rijdt, maar uiteindelijk gaat dit je die laatste tienden geven om competitief te zijn", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez