Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez zal snel duidelijkheid geven over Red Bull-toekomst

Sergio Perez gaf recentelijk al aan dat het niet lang zou gaan duren voor we weten waar zijn toekomst ligt. De Mexicaan heeft maar één doel voor ogen als het gaat over zijn toekomst in de Formule 1.

Perez China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez is het seizoen prima begonnen. De Mexicaan behaalde in drie van de vier races het podium en lijkt voorlopig de meest logische kandidaat voor het tweede Red Bull stoeltje. De teamgenoot van Max Verstappen gaf zelf recentelijk al aan dat een aankondiging over zijn toekomst waarschijnlijk niet lang op zich zou laten wachten.

Volgens Sergio Perez is het als Formule 1-coureur ook belangrijk een grote intrinsieke motivatie te hebben. Dat vertelt de Mexicaan aan onder andere RacingNews365: "Als je dit werk doet, kom je niet weg met slechts 95%, zeker niet als je een familie thuis hebt zitten. Ik ben van mening dat je jezelf moet committeren tot je laatste dag in de Formule 1. En dat is ook bij mij het geval. Ik ben 100% gemotiveerd om in de Formule 1 te blijven, ook omdat het voor mijn familie belangrijk is."

"Op een gegeven moment worden andere dingen ook belangrijk. Ik zal dus ook moeten beslissen hoelang ik nog door wil gaan", vervolgt Perez. "Maar ik ben hier volgend jaar nog, 100% zeker!"

Op de vraag waar we volgend jaar Perez terug zien, is de Mexicaan duidelijk: "De insteek is om bij Red Bull te blijven. Wat mij betreft is dat slechts een kwestie van tijd. Het belangrijkste voor nu is om te blijven presteren op de baan. Zodra er nieuws is, delen we dat met jullie."

De uitspraken van Perez staan nog altijd haaks op de opmerkingen van Helmut Marko. In Japan zei de Oostenrijker toen het volgende: "Normaal gesproken praten we in april nog helemaal niet over beslissingen omtrent coureurs, maar op de een of andere manier lijkt er veel schot in de zaak te zitten. Het is nog te vroeg voor ons, we wachten zeker nog even voordat we een beslissing nemen. Je ziet dat Sergio Perez het kan, maar misschien speelt de situatie met de contracten voor volgend jaar ook een rol. Dat lijkt heel motiverend te werken."

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen