Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez zet McLaren op scherp: "Als zij de titel niet winnen..."

Red Bull Racing en McLaren zijn momenteel verwikkeld in een heuse titelstrijd bij de constructeurs. Sergio Perez gooit nu nog wat extra olie op het vuur door te stellen dat de druk nu bij het team uit Woking ligt. En dat terwijl Red Bull nog acht punten voor staat in het kampioenschap...

Perez Race Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez maakt sinds 2021 deel uit van Red Bull Racing en boekte in die jaren de nodige successen. In 2022 en 2023 werd de constructeurstitel veroverd en vorig jaar pakten Max Verstappen en Perez een 1-2'tje in het rijderskampioenschap. Toch is de omgeving bij de Oostenrijkse renstal zeker geen gemakkelijke om in te werken, zo stelt de Mexicaan in gesprek met The Times.

"Als je hier buiten staat, besef je niet hoeveel uitdagingen er zullen zijn. En het gaat niet alleen om het feit om naast Max te rijden. Het heeft te maken met de hele omgeving van Red Bull. Ik realiseerde me dat pas toen ik erbij kwam, omdat je geweldige coureurs hebt gezien, zoals Pierre Gasly en Alex Albon, die naar andere teams gaan en fantastische coureurs zijn. Maar het werkt hier niet voor iedereen."

Daar kwam de Mexicaan ongetwijfeld achter toen hij voor de zomerstop matig presteerde. De positie van Perez stond onder druk, maar uiteindelijk mocht hij 'gewoon' blijven. Perez heeft met een rijderscoach gewerkt aan zijn tekortkomingen. "Het was een opfrissing van hoe ik dingen in de auto zie en hoe ik dingen uitleg aan de technici. Je leert constant bij. Je kunt het talent of snelheid hebben, maar het gaat erom hoe je alles uit de snelheid haalt die je hebt. We zijn allemaal supersnel, de snelste coureurs ter wereld, maar het gaat erom hoe je alles uit jezelf haalt", zo legt hij uit.

Dan richt Perez zich ook nog even op de titelstrijd bij de constructeurs. Red Bull staat nog steeds aan de leiding, maar moet serieus in de spiegels kijken. De voorsprong op McLaren is nog maar acht punten. "We hebben het momentum niet mee. Het zat ons de afgelopen weekenden niet mee, maar dat kan veranderen. De druk ligt bij McLaren en ik denk dat het op dit moment hun kampioenschap is om te verliezen. Ik zou zeggen dat als zij de constructeurstitel niet winnen, dat wij het kampioenschap van hen hebben afgepakt. Maar laten we kijken hoe de komende races zich ontwikkelen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld