Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez ziet GP Frankrijk als 'cruciaal' moment in zijn kampioenschapsstrijd tegen Verstappen

Sergio Perez staat na de eerste seizoenshelft van de Formule 1 ruim vijftig punten achter op teamgenoot en WK-leider Max Verstappen. Hij wil voor de zomerstop nog belangrijke punten scoren, anders is het al te laat.

Perez Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Sergio Perez kende de afgelopen races meer tegenslagen dan gewenst. De Red Bull-coureur viel in twee van de drie races uit en mis hierdoor belangrijke punten in het wereldkampioenschap Formule 1. Hij staat nu 57 punten achter Max Verstappen, die nog altijd bovenaan in het coureurskampioenschap staat.

Om dit jaar nog kans te maken op de wereldtitel, moet er volgens Perez zeer snel wat veranderen. Tijdens de GP van Frankrijk punten scoren, dit weekend, is voor hem belangrijk. "Het is cruciaal, want met twee uitvalbeurten in de laatste drie races is het heel, heel erg slecht voor de kampioenschapshoop", zegt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365.

Na de race in Frankrijk vindt de Hongaarse Grand Prix plaats, waarna de zomerstop in de F1 begint. Perez wil voorafgaand aan deze periode maximaal scoren. "Hopelijk kunnen we dit weekend er weer bij staan en veel punten scoren in de twee weekenden voordat de zomerstop van start gaat."

Concurrentie van Ferrari en Mercedes?

Zoals vrijwel het hele jaar al het geval is, verwacht Perez dat ook Ferrari weer sterk zal zijn tijdens de race in de Côte d'Azur. "Het zit heel dicht bij elkaar en Ferrari had in Oostenrijk zeker de sterkste auto, dus hopelijk kunnen wij dit weekend weer meedoen voor de overwinning", aldus de Red Bull-rijder.

Mogelijk dat ook Mercedes zich weer eens kan mengen in het gevecht bij de twee topteams. Het team van Lewis Hamilton en George Russell heeft dit F1-seizoen nog steeds geen overwinning geboekt, maar Perez verwacht veel. Vooral van Hamilton. "Hij is heel snel de laatste paar races en ze boeken veel progressie. In Silverstone was hij zelfs de snelste coureur van het weekend", zo beargumenteert Perez.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken