Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez ziet naast 'erg sterk' Ferrari nog een dreiging in Singapore

Sergio Perez denk niet dat alleen Ferrari het hem knap lastig kan gaan maken, want ook Mercedes zou in Singapore wel eens een serieuze dreiging kunnen vormen.

De favorieten voor de Grand Prix van Singapore zijn opnieuw Red Bull en Ferrari. De Italiaanse renstal liet weten dat het het gevecht met Red Bull dit weekend aan hoopt te kunnen gaan. In Monza finishten beide Ferrari's boven Red Bull-coureur Sergio Perez. Hem werd gevraagd wat hij van de Scuderia verwacht op het stratencircuit van Marina Bay. "In Monza zaten ze al erg dichtbij en ik verwacht dat Ferrari hier in Singapore heel sterk zal zijn", vertelt Perez tegenover onder meer RacingNews365. "Ze waren erg sterk op alle stratencircuits, dus ik verwacht dat ze vooral hier weer sterk zullen zijn."

Perez: "We moeten ons eigen ding doen"

Naast Ferrari kan ook Mercedes een rol gaan spelen in de strijd, zo laat Perez weten. "Ja, ook Mercedes. Ze deden zeker mee in de laatste paar races. Met Mercedes denk ik dat ze of heel sterk zijn, of zwak zijn. Maar als ze sterk zijn, dan kunnen ze met ons (Ferrari en Red Bull, red.) meestrijden." Technisch gezien kan Perez dit seizoen nog kampioen worden, maar de Mexicaan heeft zich er al bij neergelegd dat die kans wel heel klein is. Hij wil zich nu gewoon focussen op zichzelf. "We moeten ons eigen ding doen. Ik weet zeker dat het een kwestie van tijd is voordat Max kampioen wordt. Dus vanuit mijn kant is het belangrijk om te focussen en het maximale resultaat te behalen, om zo dit seizoen goed af te sluiten."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst