Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez ziet P2 door zijn vingers glippen: "Daar vergooide ik het"

Sergio Perez eindigde als vijfde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Een bemoedigend resultaat, maar volgens de Mexicaan was er meer mogelijk geweest als hij geen fout had gemaakt.

Perez Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez werkte een aardige kwalificatie af in Bahrein. De Mexicaan moest in alle sessies gemiddeld drie tienden toegeven op polesitter Max Verstappen, wat hem onderaan de streep de vijfde plaats opleverde. Toch is Perez kritisch op zichzelf, want hij vindt dat hij een potentiële tweede of derde plaats heeft weggegooid.

"Het was absoluut een positieve kwalificatie van mijn kant", vertelt Perez. "Ik vergooide mijn laatste poging in bocht één, anders was het genoeg geweest voor P2 of P3. We hebben de onderlinge verschillen gezien en het was ook jammer dat we onnodig twee sets softs gebruikten in Q2. Ik brak die tweede ronde af, maar het toplaagje was al van de band af. Maar er is genoeg om naar uit te kijken voor de race."

Perez voelt zich in elk geval thuis in de RB20. "Ik voel het potentieel en we begrijpen de auto best goed. Ik denk dat we progressie boeken en dit was de eerste keer dat we met deze hoeveelheid brandstof reden. Zelfs gedurende de kwalificatie merkte ik dat we progressie boekten. We lieten het aan het einde niet zien, maar we bevinden ons in een goede positie, ook qua racepace. Het voelt beter aan, dus we gaan zien waar we in de race kunnen eindigen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs