Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez zoekt naar aanknopingspunten na nieuwe zeperd

Sergio Perez staat onder grote druk en leek tijdens de kwalificatie in Hongarije weer eens te bezwijken. In Q1 crashte de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen hard, waardoor hij de race vanaf de zeventiende positie moet gaan beginnen.

Perez walk of shame Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez heeft nog twee weekenden de tijd om zich te bewijzen aan Red Bull Racing. In de beginfase van de eerste van die twee weekenden leek het vrij goed te gaan voor de teamgenoot van Max Verstappen, maar in de kwalificatie ging het toch weer eens goed mis. 

De Mexicaan crashte hard bij het ingaan van bocht 8, waardoor zijn kwalificatie er al in Q1 op zat. Zelf zoekt Perez, in gesprek met Viaplay, nog naar positieve punten na de zoveelste tegenslag. "Het is altijd moeilijk om hier te staan, wanneer je niet hebt gepresteerd zoals je hoopte te doen," Zo antwoordt Perez op de vraag of het lastig is om nu naar de media te moeten.

"Aan het einde van de dag is dit gewoon de zoveelste tegenslag. Het positieve punt van de dag is echter dat we de snelheid wel hebben, dus daar moet ik me aan vasthouden." Toch heeft Perez wel een verklaring voor zijn harde crash: "Het begon droger te worden en ik kon eigenlijk overal de kerbstones meepakken."

"De banden waren op het warmste punt en ik was aan het verbeteren. Toen ik wilde insturen, raakte ik volgens mij net de witte lijn en daarna zorgde de kerbstone ervoor dat ik spinde," zo verklaart Perez. 

De tekst gaat verder na de video.

'Snelste in long runs'

Ondanks dat dit opnieuw een zware domper is voor Perez, probeert de Mexicaan positief te blijven. Volgens Perez doen deze incidenten niets met zijn zelfvertrouwen: "Nee, het doet me niets. Het is belangrijk dat ik de vooruitgang in mijn hoofd heb, zodat we sneller kunnen blijven gaan."

"Onze tijd komt nog wel. De snelheid was er op de vrijdag. Toen was ik zelfs de snelste in de langere runs. Dus dat is een aanknopingspunt om naar uit te kijken. We gaan dit hoe dan ook omdraaien, ondanks dat we in een moeilijke periode zitten", zo vervolgt Perez.

"Ik doe mijn best om uit deze situatie te komen. Dat is alles wat ik kan doen. Ik weet wel dat er zaken zijn waar ik zelf verantwoordelijk voor ben en deze keer heb ik het zelf verpest. Maar er komt weer een nieuwe dag en dus ook een nieuwe kans", zo probeert Perez positief af te sluiten.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'