Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez zwaar teleurgesteld in zichzelf: "Een weekend om te vergeten"

Terwijl Max Verstappen vooraan uitviel, reed Sergio Perez achteraan het veld. De Mexicaan wist zijn stempel niet te drukken op Silverstone en eindigde roemloos buiten de punten.

Perez Silverstone 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was niet het raceweekend van Sergio Perez, zo kan men na afloop van de Britse Grand Prix toch wel concluderen. De Mexicaan kende een zwaar tegenvallende sprintkwalificatie op zaterdag, waarin hij spinde en uiteindelijk uitviel. Daarom moest hij op zondag de race vanuit de pitstraat aanvangen.

In zijn snelle RB16B lukte het de Red Bull-coureur echter niet om zich terug in de punten te vechten. Zijn tweestopsstrategie werkte niet en uiteindelijk werd hij kort voor het einde van de race nog voor een derde keer naar binnen gehaald, zodat hij de snelste rondetijd kon rijden en het punt niet naar Mercedes zou gaan.

De zestiende plaats was het resultaat voor Perez, die er na afloop flink de pee in had. "Ik ben enorm teleurgesteld met mijn weekend en mijn prestaties", zucht hij. "Ik was niet in staat om de vooruitgang te boeken die we hadden verwacht. Zodra we in een DRS-trein (een treintje met coureurs die allemaal binnen een seconde van elkaar zitten, daardoor allemaal profiteren van DRS en het inhalen heel lastig wordt, red.) terecht kwamen was het onmogelijk om anderen in te halen."

Er had volgens Perez veel meer ingezeten, zo redeneert hij. "De zevende plaats was mogelijk geweest. Met een paar ronden extra had ik Lance Stroll en Fernando Alonso in kunnen halen, maar om strategische redenen stopten we een derde maal om zo de snelste ronde neer te kunnen zetten", aldus Perez, die zal balen dat er pas over twee weken weer wordt geracet.

"Het is een weekend om snel te vergeten. We hebben veel punten verloren in de titelstrijd, dus we zullen hergroeperen, hard aan de slag gaan en zo sterk mogelijk terugkeren tijdens het raceweekend in Hongarije", zo sluit hij af.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend