Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Performance coach Verstappen maakte bijna cruciale fout: "Paar seconden en het was klaar"

Bradley Scanes is als performance coach van Max Verstappen verantwoordelijk voor veel zaken achter de schermen bij de Red Bull-coureur. Vrijwel altijd gaat het goed, maar het is ook wel een keer bijna gigantisch mis gegaan.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Performance coach en fysio van Max Verstappen, Bradley Scanes, heeft een groot takenpakket bij Red Bull. Hij is verantwoordelijk voor de gezondheid van de Nederlander en zorgt er daarnaast ook voor dat Verstappen zich alleen hoeft te focussen op het racen. Alles wat er verder moet gebeuren, van het klaarleggen van de helmen tot aan het eetschema, dat regelt Scanes.

Het zijn belangrijke taken, want een fout kan al snel grote gevolgen hebben. "Als je iets verpest, dan kan je mogelijk zelfs een overwinning mislopen", legt de performance coach uit in de Pitstop Podcast. "Als je iets verkeerd doet met de helm, bijvoorbeeld, of er is iets met zijn gezondheid."

Volgens Scanes scheelt het dat Verstappen mentaal ijzersterk is. "Daardoor is het makkelijk om met hem te werken en we kunnen goed met elkaar omgaan, omdat we dezelfde achtergrond hebben. We houden beide van winnen en we zijn ontzettend competitief. Het werkt gewoon perfect. Bij andere coureurs gaat het juist anders."

"Als het dan fout gaat op zaterdag, dan kunnen ze het niet meer goedmaken op zondag. Wij kunnen er echter mee omgaan en het achter ons laten, waarna we besluiten wat het volgende doel is."

Kleine fout met bijna grote gevolgen voor Verstappen

Scanes legt uit dat het zeker niet altijd 100% goed gaat tussen hem en Verstappen. Ook hij maakte wel eens een fout, wat bijna zeer grote gevolgen had voor de Nederlander. "Tijdens de race niet echt, maar ik heb wel tweemaal een veiligheidsstrip aan de binnenkant van het vizier laten zitten. Daar kan je niet doorheen kijken. Ik liet het er op zitten, vlak voordat hij naar buiten wilde rijden voor de kwalificatie!"

"Iedereen wachtte op het moment dat hij naar buiten zou rijden. De klok tikt door en we moesten hem zo snel mogelijk naar buiten krijgen voor een ronde. Ondertussen waren ze met een schaar bezig om de strip eraf te schrapen, maar dat is erg lastig om te doen. Ze probeerden de uiteinden te bereiken, zodat de strip eraf kon."

Uiteindelijk lukte het om de strip te verwijderen, maar veel tijd was er niet nodig. In de kwalificatie is tijd natuurlijk cruciaal. "We zijn zo'n dertig seconden verloren daardoor. Nog zo'n vijftien seconden en Max had geen tijd meer gehad voor een snelle ronde", aldus de performance coach van de Red Bull-coureur.

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

24 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf