Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Peterhansel slaat terug, degelijke dag Ten Brinke tijdens zevende etappe Dakar

De strijd in het klassement bij de auto's ligt na de zevende etappe weer volledig open. Leider Al-Attiyah verloor twaalf minuten op Peterhansel.

De Dakar Rally verloopt bij de auto's onvoorspelbaar, waarbij er iedere dag wel een favoriet is met problemen. Vandaag was het de beurt aan Sebastian Loeb die kampte met een elektrisch probleem en een half uur tijdverlies opliep.

Dakar routinier Peterhansel trapte het gaspedaal van zijn Mini diep in tijdens de zevende etappe. 'Mister Dakar' wist dat hij in de aanval moest, om zo het gat met leider Al-Attiyah te verkleinen. Daarin slaagde de Fransman die de etappe won. Al-Attiyah gaf in zijn Toyota twaalf minuten toe, waardoor zijn voorsprong in het klassement slonk naar een klein half uur. Met nog drie etappes te gaan is er nog van alles mogelijk in de Dakar Rally. Bernhard ten Brinke kende een degelijke dag. Hij verloor in de slotfase nog redelijk wat tijd en kwam ruim vijfentwintig minuten later, ten opzichte van etappewinnaar Peterhansel, bij de meet aan. Goed voor een achtste positie in het dagklassement. In het algemeen klassement staan er nog vier coureurs binnen het uur. Na Al-Attiyah maakt ook Nani Roma, derde in de stand, nog kans op de eindzege. De Mini-coureur kijkt tegen een achterstand van zevenendertig minuten aan.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"