© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Peterhansel wint 8e etappe, Ten Brinke stijgt in Dakar Rally

14 jan. 2018 20:06 Ruud Dimmers 0 reacties
Stephane Peterhansel heeft revanche genomen voor zijn mislukte zevende etappe. Mr. Dakar won de achtste etappe in de rally en nadert de tweede plaats in het klassement. Bernhard ten Brinke kende een uitstekende etappen en kwam als vierde over de meet.

Peterhansel haalt zijn gram, uitstekende dag Bernhard ten Brinke in Dakar Rally

Deze keer geen drama tijdens de achtste etappe van de Dakar Rally bij de auto's. Stephane Peterhansel, grote verliezer een etappe gisteren, haalde zijn gram en pakte de zege. 

De verschillen in de top van het klassement waren klein. Peterhansel was slechts 49 seconden sneller dan teamgenoot Depres. Het duo werd gevolgd voor de Toyota's van Al-Attiyah en Ten Brinke. De Nederlander verloor zeven minuten en passeerde teamgenoot De Villiers in het klassement. 

Ten Brinke staat nu vierde in het klassement op negen minuten achterstand van Peterhansel en een kwartier op teamgenoot Al-Attiyah. Een gedroomd podium behoort nog altijd tot de mogelijkheden voor de Toyota-coureur. Vooraan heeft Carlos Sainz een geruststellende voorsprong van ruim een uur op Al-Attiyah. 

Uitslag achtste etappe auto's

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen