Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri denkt aan zege na sterke kwalificatie: "Goede start zou al helpen"

Oscar Piastri eindigde achter de ongenaakbare Charles Leclerc op de tweede plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. De Australiër is tevreden.

Piastri FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco was traditioneel ontzettend spannend. Charles Leclerc kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus, terwijl Oscar Piastri knap naar de tweede plaats reed. De McLaren-coureur was zeer snel en kan niet anders dan tevreden zijn na afloop.

"Ik denk dat ik pole had kunnen pakken als ik de tweede helft van mijn eerste rondje in Q3 en de eerste helft van mijn tweede rondje aan elkaar had kunnen knopen", vertelt Piastri. "Ik maakte wat foutjes, maar credits voor Charles. Hij is het gehele weekend al ongelofelijk snel en ik denk niet dat iemand had gedacht dat we hem konden uitdagen. Het is tof dat ik op de eerste rij mag starten. Ik heb een goed weekend tot nu toe en bouwde het momentum op. En wat is er nou beter dan het in deze kleuren te doen?"

Piastri verwijst op mooie wijze naar Ayrton Senna, die dit weekend door McLaren wordt geëerd. Maar kan hij in de voetsporen van de Braziliaan treden door de race te winnen? "Een goede start zou al helpen en als je aan de leiding rijdt, kan je vrij goed controleren. Dat is waarschijnlijk het eerste doel en anders moet het met de strategie gebeuren. Ik blijf vrij optimistisch, maar inhalen is vrijwel onmogelijk." 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024