Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri gaat uit van goede afloop in Abu Dhabi: "Dan moet het goedkomen"

Het Grand Prix-weekend van de laatste Formule 1-race dit seizoen in Abu Dhabi wordt een strijd van miljoenen. Zo ook voor McLaren, dat de vierde plek in het constructeurskampioenschap wil behouden.

Piastri Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ondanks dat de eerste plek in het constructeurskampioenschap al vergeven is, zullen de zenuwen voor de slotrace in Abu Dhabi aankomend weekend bij enkele teams zeker aanwezig zijn. Er zijn namelijk nog meerdere posities in die stand te verdelen, wat een verschil van miljoenen dollars met zich meebrengt.

McLaren en Aston Martin strijden om plek vier in het constructeurskampioenschap. Voor de slotrace staat McLaren met elf punten voorsprong op Aston Martin er het beste voor, maar er kan zondag natuurlijk nog van alles gebeuren op het Yas Marina Circuit.

Als Oscar Piastri gevraagd wordt of het gaat lukken voor zijn team om de vierde plek te behouden, reageert hij duidelijk: "Absoluut. Ik denk dat we het tempo hebben om dat te kunnen doen."

De Australiër vergelijkt zijn situatie met die van George Russell en Mercedes die nog volop met Ferrari in gevecht zijn voor P2 in het constructeurskampioenschap: "Het sentiment is vergelijkbaar met wat George eerder zei, dat als we naar buiten gaan en doen waartoe we in staat zijn en de potentie van de auto benutten, dan moet het goedkomen."

Toch moet het wel nog allemaal in de praktijk samenkomen. "Weet je, we moeten er nog steeds heen en ons werk doen om het beste er uit te halen van wat we hebben. Dus hopelijk zijn we snel en kunnen we vooraan vechten, dan komt het resultaat vanzelf", aldus de McLaren-coureur.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training