Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri geeft McLaren duidelijk advies over keuze voor eerste coureur

De McLaren-teamorders in Hongarije houden de gemoederen nog steeds bezig. Oscar Piastri vindt het nog te vroeg om voor een eerste coureur te kiezen.

Piastri race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri en Lando Norris pakten dan wel een 1-2'tje voor McLaren in Hongarije, het ging na afloop vooral over teamorders. Norris kwam na zijn laatste stop ineens voor Piastri terecht, waarna hij de positie terug moest geven. Het zorgde voor vraagtekens, want Norris strijdt met Max Verstappen om het kampioenschap en kon de punten goed gebruiken. Wanneer Piastri in België de vraag krijgt of McLaren al een eerste coureur naar voren moet schuiven, ontkent hij stellig.

"Nee, ik denk niet dat het nu al nodig is", vertelt Piastri tegenover onder meer RacingNews365. "We zijn halverwege het seizoen en er is nog een lange weg te gaan. De beslissingen die we in Boedapest hebben genomen laten zien dat het team het belangrijk vindt om de relatie sterk te houden en zoveel mogelijk punten te scoren voor het constructeurskampioenschap."

Piastri geeft wel toe dat hij Norris eventueel later zou helpen. "Als Lando het kampioenschap kan winnen en het team me vraagt om te helpen, doe ik dat. Maar om dat halverwege het seizoen te doen terwijl ik ook nog zoveel punten kan scoren, ik denk dat het daar nog te vroeg voor is."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'