Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Piastri geeft verklaring voor plotselinge tijdverlies tijdens GP Hongarije

Oscar Piastri wijst een grote hoeveelheid bandenslijtage aan als de factor die zijn hoop op een podiumfinish in Boedapest de das om deed. De Australiër zit echter niet bij de pakken neer, maar beschrijft zijn race op de Hungaroring als "een belangrijk leermoment."

Oscar Piastri startte de Grand Prix van Hongarije vanaf de vierde stek. Bij de start passeerde hij zowel polesitter Lewis Hamilton als teamgenoot Lando Norris, wat maakte dat hij diverse rondes tweede lag achter raceleider Max Verstappen. Piastri beschikte over een goede racesnelheid welke nagenoeg gelijk was aan die van zijn teamgenoot. Na zijn pitstop ging het echter mis voor de Australiër. Waar Norris als tweede over de eindstreep kwam, finishte Piastri 'slechts' vijfde. "De slijtage van mijn banden was de doodsteek", vertelt Piastri na afloop van de race aan onder andere RacingNews365 . "Ik ben er niet helemaal zeker van waarom dat zo was, maar het is iets wat ik moet bekijken. Dit was één van de eerste races waarbij ik te maken had met zoveel slijtage en meerdere pitstops. Er is voor mij dus veel om van te leren."

Problemen met Piastri's MCL60

De McLaren-coureur vervolgt: "Het (reduceren van de bandenslijtage, red.) was de sleutel van mijn race. In de eerste stint maakte ik het mezelf makkelijk, maar daarna ging het mis. Je kunt de beste starts en eerste stints ter wereld hebben, maar als je het niet volhoudt gedurende de volgende stint, maakt het niet uit." Na afloop van de race bleek dat niet alleen het versleten Pirelli-rubber van Piastri een podiumplaats in het water gooide, maar dat de vloer van de McLaren-bolide van de Australische coureur beschadigd was. Hoewel de Hongaarse Grand Prix van de rookie niet vlekkeloos verliep, is Piastri positief. "Er zijn genoeg dingen om te proberen en te verbeteren, maar ondanks de problemen die ik had is een vijfde plaats een mooie positie om te finishen", aldus de 22-jarige F1-coureur.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"