Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri keek precies één keer bij Leclerc: "Maar gat te klein"

Oscar Piastri eindigde op de tweede plaats in Monaco. De Australiër keek de gehele race tegen de achtervleugel van Charles Leclerc aan, maar zag geen kans om de lokale held te passeren. Piastri is desondanks tevreden.

Piastri race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri reed een dijk van een wedstrijd in Monaco, maar moest wel zijn meerdere erkennen in Charles Leclerc. De Australiër vormde de gehele race een bedreiging, tot Leclerc van Ferrari mocht versnellen in de slotfase. De traditioneel kalme Piastri stelt na afloop dat hij tevreden is met de tweede plaats.

"Het was tricky", vertelt Piastri. "De snelheid lag ontzettend laag in de beginfase en toen keek ik wel een keertje bij het ingaan van de tunnel. Het gat was echter niet groot genoeg. Ik moet het team bedanken, want het was een geweldig weekend en eindelijk hebben we een goed resultaat geboekt. We waren de afgelopen weekenden al sterk, maar dat was niet terug te zien in de resultaten. Het is fijn om een podium te pakken, vooral in Monaco."

Denkt Piastri dan nog terug aan de kwalificatie, waarin hij nipt naast pole greep? "Natuurlijk, maar om eerlijk te zijn heeft Charles het fantastisch gedaan. Ze waren vanaf de eerste ronden in de trainingen snel en het was lastig geweest om hem in de kwalificatie te verslaan. De kans was er misschien geweest, maar dan had ik het rondje van mijn leven moeten rijden. Ik ben blij met dit resultaat."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"