Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri kondigt FIA-vragenvuur aan na titanenstrijd Verstappen en Norris

Lando Norris was de gebeten hond na de GP van de Verenigde Staten. De Mclaren-rijder verloor door een straf zijn derde plek aan Max Verstappen. Teamgenoot Oscar Piastri neemt het op voor Norris.

Natuurlijk kreeg ook Oscar Piastri vragen over hét moment van de GP van de Verenigde Staten. Lando Norris haalde Max Verstappen buitenom in, terwijl hij buiten de baan was. Verstappen zat aan de binnenkant en ging ook buiten de baan. Norris kreeg een tijdstraf van vijf seconden. Wat Oscar Piastri van die actie vond? "Het is niet echt aan mij om er commentaar op te geven. Alles wat ik kan zeggen is dat beide auto's van de baan gingen", zegt Piastri tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk dat het moeilijk is om een straf te geven voor twee coureurs die van de baan gingen. Ik weet ook niet wat er in bocht één gebeurde. Het zag er behoorlijk riskant uit."

Piastri zelf kreeg in de sprintrace een straf van vijf seconden. Hij haalde in bocht 12 Pierre Gasly aan de binnenkant in, waarbij hij de Fransman buiten de baan dwong. "Als je kijkt naar mijn straf in de sprintrace, dan denk ik dat het eigenlijk een kopie was van Max en Lando. Maar ik bleef op de baan en kreeg de straf", zegt de Australiër daarover. "Dus nee, de regels zijn niet erg duidelijk. Het is gewoon heel moeilijk." 

"Ik heb het gevoel dat we als coureurs allemaal een andere interpretatie hebben van wat we eerlijk vinden en wat niet, vooral als het gaat over als je aan de buitenkant van een andere coureur zit. Een verschil van 10 centimeter of 20 centimeter zou niet het verschil moeten zijn tussen of je wel of niet de juiste ruimte hebt. Natuurlijk is het voor stewards, die over het algemeen niet hebben geracet, erg moeilijk om dat op het moment zelf te beoordelen. Ik denk dat mijn incident en die van Lando en Max erg op elkaar leken, met tegenovergestelde straffen. Ik ben er dus zeker van dat we wat vragen gaan stellen", zo kondigt Piastri indirect een gesprek met de FIA aan.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Brundle ziet 'sluwe straatvechter' Verstappen Norris aftroeven: "Dat was onverklaarbaar"