Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri kwam met de schrik vrij: "Ik verloor heel wat downforce"

Oscar Piastri kwam ogenschijnlijk vrij simpel als tweede over de streep tijdens de Grand Prix van Monaco. Een lichte touché met Carlos Sainz zorgde echter wel voor meer schade dan gedacht.

Piastri podium Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Oscar Piastri was de Grand Prix van Monaco niet de meest enerverende race uit zijn loopbaan, maar desondanks haalde hij wel een mooie tweede plaats binnen. Toch had het ook heel anders af kunnen lopen. Piastri werd bij de start geraakt door Carlos Sainz, die een lekke band opliep, en kreeg zelf vloerschade. Volgens de Australiër maakte dat wel degelijk een verschil.

"Ik voelde die touché in de eerste bocht echt overduidelijk", vertelt Piastri tegenover onder meer RacingNews365. "Dat gedeelte (de vloer red.) van de auto is zo gevoelig. Het team vertelde me hoeveel downforce ik verloor voordat we het probeerden te repareren en het was een behoorlijk groot getal. Ik weet niet tot in hoeverre we het terug hebben weten te brengen, maar de rode vlag heeft ons zeker geholpen. Bovendien is Monaco waarschijnlijk het enige circuit waar je minder last hebt van schade."

De McLaren-coureur vervolgt zijn verhaal door te stellen dat de touché zelf niet zoveel voorstelde. "Het was een heel klein tikje, maar met deze auto's kan het je race heel gemakkelijk verpesten, vooral omdat de vloer zoveel downforce genereert. Dus ja, ik was heel blij dat we het konden repareren en verder ging het oké. Alleen richting het einde worstelde ik een beetje door een combinatie van de vloerschade en het feit dat ik de snelheid hoog wilde houden."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"