Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri staat versteld van Red Bull: "Had ze verder vooraan verwacht"

Het raceweekend in Bakoe is tot dusver een evenement vol verrassingen voor Oscar Piastri. Hij heeft het volste vertrouwen in de McLaren-bolide, maar vond het stiekem toch wel vreemd dat Red Bull tijdens de kwalificatie niet verder vooraan stond.

Piastri FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri verscheen als enige McLaren-coureur in Q3 tijdens de kwalificatie, nadat Lando Norris zijn laatste snelle ronde in Q1 abrupt af moest breken wegens een gele vlag. Piastri wist de tweede startpositie te bemachtigen en zal daardoor tussen de beide Ferrari-coureurs op de startgrid verschijnen. 

Een keurig resultaat voor de McLaren-coureur, al was het geen makkelijke sessie. Piastri sprak tijdens de persconferentie na afloop vooral over het alsmaar beter wordende baan. "Het ging steeds sneller en sneller. Ik denk dat we normaal gesproken een seconde of drie à vier verbeteren van de eerste vrije training tot de kwalificatie, maar hier lijkt het er echt wel op alsof we over zeven of zelfs acht seconden praten."

"Het was dus echt heel lastig om je telkens aan te passen aan die verbeteringen, gaandeweg het weekend. We moeten onze rijstijl natuurlijk wat aanpassen naarmate het circuit anders aanvoelt, dus dat maakt het altijd een stuk lastiger. Niet alleen voor de coureurs, maar ook voor de engineers. Het stabiliseert eigenlijk nooit op stratencircuits en dat zal ook nooit gebeuren, want het blijft hier altijd maar beter en beter worden."

Het constante evolueren van de baan zorgt er wel voor dat het lastig wordt om accurate voorspellingen te doen, merkt ook Piastri. "Ik weet niet wie het snelste zal zijn tijdens de race, maar dat zal vast degene zijn die als eerste over de streep komt. Het is heel lastig om dat na de trainingen te zeggen, want het zat allemaal zo dicht bij elkaar met Ferrari, Mercedes en Red Bull."

"Ik was zelfs wel verrast, omdat ik echt had verwacht om Red Bull verder vooraan te zien aan het einde van Q3, maar dat neemt niet weg dat ik wel denk dat onze racepace er goed uitziet. Maar de top vier teams zitten de laatste tijd zo dicht bij elkaar, dat kwalificaties al snel een groot verschil maken. Ik heb er echt vertrouwen in dat onze auto snel is. Uiteindelijk is het echter wel zo dat dat voor zeven andere auto's ook zal gelden, dus we gaan het zien."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"