Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri verrast door matig Red Bull in Imola: "Dat is vrij ongewoon..."

Oscar Piastri kende een zeer aardige vrijdag met een negende plek in de eerste training, maar in de tweede oefensessie was de Australiër achter de Ferrari van Charles Leclerc de snelste man. Hij is dan ook optimistisch over zijn kansen tijdens de kwalificatie en ziet dat Red Bull er niet al te best bij staat.

Piastri Imola FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri racet voor het eerst met een Formule 1-auto op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari in Imola en zat er gelijk goed bij op de vrijdag. Hij is dan ook te spreken over zijn eigen prestaties. 

"Ik denk eerlijk gezegd dat het een bemoedigende dag voor ons is geweest. Ik denk dat snelheid goed was, zowel in de kwalificatieruns als in de raceruns. Ik ben best wel tevreden", zo vertelt Piastri voor de camera van F1TV. "Ik voelde me behoorlijk op mijn gemak in de auto vanaf het moment dat we de baan op gingen. Ik denk dat we gewoon moet proberen om iets te vinden en dat moeten we kijken waar we op de zaterdag staan."

De Australiër vindt het moeilijk om te zeggen waar hij zal staan in de kwalificatie. "Het zit allemaal dicht bij elkaar. Bij Red Bull gaat het een beetje op en neer en dat is vrij ongebruikelijk voor ze. Ferrari zag er snel uit. Mercedes zag er op sommige punten ook snel uit, maar ik denk dat we zeker in het gevecht zitten. We moeten proberen om wat meer performance te vinden, maar ik denk dat waar we op de vrijdag stonden, niet onrealistisch is", zo sluit Piastri hoopvol af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"