Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Piepjong Red Bull-talent onkracht fabeltje over Marko: "De tv misleidt je"

Helmut Marko een strenge man? Niets van waar! Een van de nieuwste Red Bull-talenten, de piepjonge Enzo Tarnvanichkul, vindt dat de tv nogal misleidend is als het gaat om de Red Bull-adviseur.

Succesvol karter, de pas 13-jarige Enzo Tarnvanichkul, maakt sinds kort deel uit van de Red Bull-opleiding. De wereldkampioen karten kreeg afgelopen vrijdag de wereldbeker uitgereikt tijdens het FIA-gala. Niemand minder dan 'teamgenoot' Max Verstappen mocht hem de beker overhandigen. Voorafgaand aan die uitreiking werd hij geïnterviewd over zijn overstap naar de Red Bull-junioropleiding. Voor een 13-jarige jongeman was hij zeer welbespraakt. "Ten eerste is het natuurlijk een zeer prestigieuze academie. Veel coureurs die daar deel van uit hebben gemaakt, hebben later ook de Formule 1 bereikt. En de Formule 1 is natuurlijk de koningsklasse van de autosport, zo vind ik dan." "Je bent natuurlijk in de eerste plaats heel blij dat je bij zo'n geweldige academie mag komen. Al snel denk je echter aan de resultaten en leg je jezelf druk op. Je wil winnen, iedereen, dus dat zorgt voor extra druk", glundert de jongeman.

Marko

In 2023 rijdt de wereldkampioen karten dus rond met Red Bull-kleuren. Daar is hij trots op. "Om een bedrijf als Red Bull op je auto te hebben staan, maakt het ook leuker, maar het zorgt ook voor meer druk. Je vertegenwoordigt het bedrijf dan natuurlijk." Toen hij zijn contract tekende, ontmoette Enzo ook Helmut Marko. De verhalen die rond gaan is dat hij door sommige Red Bull-junioren gevreesd werd, in de vroege uurtjes uit bed gebeld, maar de 13-jarige Thai heeft alleen maar warme gevoelens over gehouden aan zijn ontmoeting met de Oostenrijker. Op tv is het echter heel anders dan in het echt, benadrukt Tarnvanichkul. "Marko is een geweldig persoon. Hij heeft ook een prachtige carrière gehad en in F1 en in Le Mans gereden. Een geweldig en inspirerend karakter als je hem ontmoet. De televisie misleidt je soms. Als je hem echter ontmoet is het heel speciaal en zo voelde het ook.

Cl9pmYqAer0

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"