Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Piepjonge Verstappen liet zich al gelden: "Dan negeerde ik telefoontjes van Marko"

Max Verstappen en Helmut Marko zijn inmiddels als twee handen op een buik. De Nederlander ziet de Red Bull-adviseur bijna als zijn tweede vader. In 2014 begon zijn samenwerking met Marko, maar in tegenstelling tot andere junioren, gaf Verstappen niet altijd gehoor als hij 's ochtends vroeg door Helmut werd gebeld.

Marko Verstappen 2015
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kan bijna niet zonder Helmut Marko. De 80-jarige Red Bull-adviseur nadert het einde van zijn carrière, maar zolang hij door wil gaan, moet hij volgens Verstappen betrokken blijven bij Red Bull. "Red Bull zou niet zonder Helmut moeten willen", aldus Verstappen recent in gesprek met De Telegraaf. "Dat heeft in mijn ogen te maken met een stukje loyaliteit, dat staat voor mij op één."

In gesprek met het Duitse Motorsport Magazine laat Verstappen nogmaals merken dat er geen twijfel over bestaat hoe onmisbaar Marko volgens hem voor Red Bull is. "Marko is heel belangrijk voor het team. Ik heb mijn werk ook altijd net als hem benaderd. Als het shit gaat, dan gaat het shit. Als het goed is, is het goed. Er zit niets tussen in. Of het is shit, of het gaat goed."

Max wijst daarbij ook op een beslissing van de Oostenrijker die er mede voor heeft gezorgd dat Verstappen op drie wereldtitels staat. "Het was jaren terug een ongelooflijke beslissing van Helmut om over te stappen naar Honda als motorleverancier. Ik denk niet dat iedereen op dat moment overtuigd was van die keuze. Gelukkig werpt het nu zijn vruchten af."

Verstappen nam niet op

Verstappen begon natuurlijk als junior bij Red Bull. Marko staat erom bekend keihard te zijn als begeleider van de jonge talenten. Hij belde ze vaak onverwachts in alle vroegte op. Maar als hij dat deed bij Verstappen, kwam er geen gehoor, onthult Max.

"We zijn heel eerlijk, heel recht door zee naar elkaar. Vandaag de dag kunnen we alles tegen elkaar zeggen. Ik nam gewoon niet op als hij zo vroeg in de ochtend om 7 of 8 uur belde. Ik dacht bij mezelf: ik ga niet opnemen op dat tijdstip, ik slaap nog. Ik belde hem dan gewoon om een uur of 10 terug."

Uiteindelijk ging Helmut dat wel waarderen. "Volgens mij begreep Marko op een gegeven moment dat ik op dat tijdstip niet op zou nemen. Op een bepaalde manier vindt hij dat denk ik ook wel fijn, omdat jij je grenzen hebt aangegeven en hij hetzelfde doet", aldus de drievoudig F1-kampioen.

Ook interessant:

Voormalig F1-engineer snapt saillante uitspraken Verstappen volledig

RacingNews365 sprak met voormalig F1-engineer Ernest Knoors. De Nederlander zoomt in op de band tussen Verstappen en engineer Lambiase, wat de Red Bull-bolide van 2023 zo goed maakte en nog veel meer. Check het in het interview hieronder.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen