Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pierre Gasly benieuwd naar prestaties nieuwe Honda-motor bij GP Canada

Tijdens de GP van Monaco sleepte Gasly er een verdienstelijke zevende plek uit wat alweer zijn tweede top 10 klassering van dit seizoen was. Ook in Canada behoort een top 10 klassering tot de mogelijkheden.

Tegenover Racer verklaart de Fransman dan ook enorm uit te kijken naar zijn eerste kennismaking met het stratencircuit van Montreal. Toro Rosso krijgt de beschikking over een nieuwe motor van Honda die ongeveer 30 PK meer moet leveren. "De GP van Canada wordt mijn eerste keer maar het is net als Monaco een uitdagend circuit. Canada heeft wel een veel langer rechte stuk dan Monaco dus we moeten even zien hoe onze updates gaan uitpakken. Als we een soortgelijke auto hebben als in Monaco dan is een mooi resultaat zeker mogelijk." Ondanks dat Gasly veel verwacht van de updates is het ook voor Toro Rosso afwachten hoe het daadwerkelijk gaat uitpakken. "Pas na de eerste vrije training weet ik precies wat het verschil is. Ik heb inmiddels in de Formule 1 geleerd dat het beter is om af te wachten omdat een nieuw onderdeel soms minder goed uitpakt dan verwacht. Soms werkt het ook beter. Daarom wil ik ook even de eerste vrije training afwachten."

Toch ziet Gasly de toekomstige races met veel vertrouwen tegemoet. "Het kan alleen maar de goede kant opgaan. Ik ben enorm opgewonden over deze update en verwacht dan ook dat we een belangrijke stap kunnen zetten. Monaco ging al goed dus hopelijk kunnen we die pace in de komende races doortrekken."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin