© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Pierre Gasly getergd: 'Ik ben er klaar voor'

26 sep. 2017 12:46 Rik Alkema 0 reacties
De wegen van Red Bull Racing zijn ondoorgrondelijk, zo heeft Daniil Kvyat voor de tweede keer aan den lijven ondervonden. Nadat de Rus vorig jaar werd teruggezet van Red Bull naar Toro Rosso, wordt hij dit jaar midden in het seizoen vervangen door Pierre Gasly. De talentvolle Fransman zal de komende wedstrijden de plaats van Kvyat innemen.

Pierre Gasly vervangt Daniil Kvyat

Een definitief afscheid neemt Toro Rosso nog niet van Kvyat. De komende wedstrijden mag Gasly bewijzen dat hij klaar is voor een F1-stoeltje. Mocht hij dit naar behoren doen, dan is de kans groot dat hij volgend jaar ook voor Toro Rosso rijdt. Of hij dan ook Kvyat vervangt is nog niet duidelijk.

Pierre Gasly is vanzelfsprekend in de wolken met zijn overstap. "Ik wil graag iedereen bedanken voor deze bijzondere kans. De meeste dank gaat uit naar Dr. Helmut Marko en Toro Rosso, die mij deze kans willen bieden. Ik ben er klaar voor om te laten zien wat ik kan in de Formule 1. Ik heb me goed voorbereid en ga mijn uiterste best doen voor Toro Rosso de komende wedstrijden", was de korte reactie van Gasly op zijn promotie.

Naast zijn avontuur in de Formule 1 blijft Pierre Gasly ook 'gewoon' in de Super Formula klasse rijden. Hierin won Gasly tot op heden twee wedstrijden en staat hij momenteel tweede in het kampioenschap, op een half punt achter de leider.

Ook teambaas Franz Tost is blij dat er weer een Red Bull-talent de kans krijgt bij Toro Rosso, nadat hij dit jaar met twee 'ervaren rotten' reed.

"Toro Rosso is in beginsel opgericht om talenten van Red Bull de kans te geven zich te bewijzen. Dat is wat we nu met Pierre Gasly doen en daar ben ik erg blij mee. Voor hem is dit een uitgelezen mogelijkheid zichzelf in de schijnwerpers te rijden", laat Tost weten.

Ook geeft hij aan waarom Daniil Kvyat aan de kant is geschoven. "Daniil presteerde ondermaats, deels door technische problemen en deels door fouten van hemzelf. Daarom zetten we hem de komende wedstrijden aan de kant en dat geeft ons tevens de kans om Pierre te beoordelen", is Tost duidelijk.

Voor hoeveel wedstrijden Gasly het stoeltje van Kvyat overneemt is niet duidelijk, al lijkt het te gaan om twee wedstrijden, de GP van Maleisië en de GP van Japan. Tijdens de GP van Amerika moet Gasly namelijk zijn optreden maken in Japan voor een nieuwe ronde in de Super Formula en zal naar alle waarschijnlijkheid Kvyat zijn rentree maken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen