© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Pierre Gasly kiest voor startnummer 10

26 sep. 2017 16:50 Ruud Dimmers 0 reacties
Een droom komt uit voor Pierre Gasly dit weekend tijdens de Grand Prix van Maleisië. De jonge Fransman neemt het stoeltje van Daniil Kvyat bij Toro Rosso over.

Gasly kijkt uit naar zijn Formule 1 debuut

Pierre Gasly heeft startnummer 10 gekozen als het nummer waarmee hij zijn hele carrière in de F1 uitkomt. Met dat nummer reed de Fransoos ook in 2013 toen hij met Tech 1 Racing kampioen werd in de Formule Renault 2.0. Het startnummer werd voor het laatst in de Formule 1 gebruikt door Kamui Kobayashi bij Caterham.

Gasly laat weten helemaal klaar te zijn voor zijn F1-debuut en zich geen zorgen te maken.

"Ik maak me geen zorgen, maar kijk erg uit naar mijn debuut in Sepang dit weekend. Ik heb hard getraind om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de F1. Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen."

Gasly beseft wel dat hij een achterstand heeft ten opzichte van de andere Formule 1 coureurs die al veertien races in deze auto's afgelegd hebben.

"Het zal anders zijn dan alle andere klassen waarin ik voorheen heb gereden. De andere coureurs hebben er al bijna een heel seizoen opzitten. Dat betekent dat er nog genoeg te leren valt voor mij. Het is een prachtige uitdaging en ik kan niet wachten tot het vrijdagochtend is."

"Ik heb al eerder op Sepang geracet onder andere in de GP2 toen ik de pole pakte en de race won. Het is een circuit dat goed bij me past en uitdagend is door de warmte en luchtvochtigheid."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen