Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pijnlijk moment Mercedes: team moet bokaal aan Red Bull afstaan

Na acht jaar op rij kampioen te zijn geworden, moest Mercedes er dit jaar toch echt aan geloven. Ze zijn van hun troon gestoten en dus moeten ze de constructeursbokaal inleveren.

Het hybride tijdperk was van Mercedes. Letterlijk, want acht jaren op rij wonnen ze de wereldtitel. In 2022 ging er een nieuw tijdperk in, met volledig nieuwe auto's. De hybride motoren zijn nog steeds van de partij, maar dit jaar sloeg Mercedes de plank mis en moesten ze met lede ogen toezien hoe ze van de troon werden gestoten door Red Bull. Uiteindelijk werden ze zelfs derde, achter Ferrari, maar in de slotfase van het seizoen zagen we zo nu en dan een glimp van het team dat Mercedes van 2014 tot en met 2021 was. Het was uiteindelijk genoeg voor een overwinning, die in de voorlaatste race van het seizoen werd behaald.

Inleveren

Het betekent dat Mercedes op het FIA-gala voor het eerst in acht jaar tijd niet het team zal zijn dat de constructeursbokaal op mag komen halen. De wisselbokaal gaat namelijk naar Red Bull, dat voor het eerst sinds 2013 deze prachtige verschijning mag tentoonstellen in hun fabriek in Milton Keynes. Mercedes was wel sportief genoeg om op Twitter te delen dat ze de bokaal helaas in gingen leveren en dat deze de reis naar Milton Keynes, een half uurtje met de auto, gaat maken. Eerst maakt de bokaal een tussenstop in Bologna, Italië, waar hij vanavond overhandigd zal worden aan het Red Bull-team tijdens het FIA-gala. Mercedes benadrukte tot slot nog even dat ze er alles aan gingen doen om de bokaal snel weer terug naar Brackley te kunnen halen.

1601173058525728771

It's been an honour to have this very special trophy with us for the last eight years. A symbol of so much hard work and dedication 💪 For now, it'll head over to Milton Keynes, but we'll be giving it our all to have it back with us soon 🏆 pic.twitter.com/z6UO3qfQHu — Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) December 9, 2022

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'