Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Pijnlijk weekend legt zwakke punten Williams duidelijk bloot

Het seizoen van Williams begon nog vrij aardig, maar nu de stratencircuits achter de rug zijn wordt het voor Alexander Albon en Logan Sargeant moeilijker en moeilijker om zich te kunnen mengen in de strijd om de punten. Dat werd bij de GP van Spanje pijnlijk duidelijk.

Albon Spain rear
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij de openingsrace van het seizoen pakte Alexander Albon met P10 direct een punt. Williams-teamgenoot Logan Sargeant reed naar P12. Maar waar andere teams zich verbeterden, kwam Williams in een neerwaartse spiraal terecht. Het dieptepunt kwam afgelopen weekend in Spanje met P16 en P20 voor de Williams-rijders. Volgens Alexander Albon kwamen in Spanje de zwakke punten van Williams sterk boven drijven.

"We hebben nu een paar races gereden waar de circuits meer karaktervol waren, stratencircuits en unieke circuits. Dan kom je naar Barcelona en het is een echt normaal racecircuit. Dat legt onze zwakke punten bloot", zegt Albon tegenover onder meer RacingNews365. "Het is geen geheim want we zeggen het vaker dan anderen: we zijn nog steeds de 10e snelste auto op de grid."

"Dat is dit weekend wel gebleken. Er komen wat upgrades aan, hopelijk eerder vroeger dan later. Hopelijk kunnen we, zodra de performance verbeterd is, weer wat meer meevechten in het middenveld, zoals we dat aan het begin van het jaar deden."

Dat de resultaten van Williams de problemen nog ietwat verbloemden, ligt volgens Albon vooral aan de circuits waarop gereden werd. Dit waren namelijk vooral stratencircuits in plaats van de reguliere banen. "We waren op unieke stratencircuits met karakteristieken waar je met vertrouwen en gewoon rijden wat kunt bereiken. In Barcelona, waar elk team al een miljoen ronden heeft gereden en elke coureur ook al een miljoen ronden heeft gereden, is het heel moeilijk om de trend te doorbreken."

En dat breekt dan, zoals Albon al zegt, zijn team op. "Barcelona is best een lastig circuit en de meeste teams hebben hun auto's rond deze plek ontworpen. Als je naar de kwalificatie kijkt, zie je hoe dicht het hele veld bij elkaar zit en wij zaten daar net een stapje onder", treurt Albon. "We hebben wat upgrades nodig en die komen er wel, maar tot die tijd gaat het erom dat we de auto die we hebben zo goed mogelijk gebruiken."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken