© Pirelli

Nieuwsoverzicht

Pirell maakt bandenkeuze voor GP Hongarije bekend

25 mei 2018 08:34 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1-bandenleverancier Pirelli kiest er in Hongarije wederom voor om niet te kiezen voor drie opeenvolgende bandencompounds. Pirelli laat de supersoft thuis en kiest voor de ultrasoft band.

Pirelli laat supersoft band thuis

In veel races neemt Pirelli drie bandencompounds mee die elkaar opvolgen in de ranking van hard naar zacht. In Hongarije hebben de coureurs de medium, de soft en de ultrasoft band ter beschikking. De supersoft band, die normaal volgt op de soft, wordt thuisgelaten.

Met deze strategie hoopt Pirelli meer verschil in tactiek tussen de teams te krijgen. De prestatieverschillen tussen de compounds onderling zijn groter, waardoor het voor teams aantrekkelijker kan zijn om voor een afwijkende strategie te kiezen tijdens de race. Ga je voor de snellere ultrasoft of kies je voor de soft band die langer meegaat?

De coureurs hebben de beschikking over dertien setjes banden. Daarbij moeten ze van iedere compound minimaal één setje selecteren. De bandenkeuze van de coureurs volgt in de week voorafgaand aan de race.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen