Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli-baas velt persoonlijk oordeel over straffen Verstappen en Hamilton

Moeten Lewis Hamilton en Max Verstappen straffen krijgen voor datgene waarvoor ze zich bij de FIA hebben moeten melden? Pirelli-baas Mario Isola velt alvast zijn persoonlijk oordeel.

Lewis Hamilton hangt mogelijk een straf boven het hoofd omdat zijn DRS-opening te groot was in open stand, terwijl Max Verstappen een straf riskeert voor het aanraken van Hamiltons achtervleugel direct na de kwalificatie. Als Sky Sports Pirelli-baas Mario Isola vraagt aan wie hij de straffen uit zou delen en wat die straffen zouden zijn, is hij op de hand van Verstappen. "Als fan van de sport denk ik dat als het technische reglement wordt overtreden, er een diskwalificatie zou moeten volgen", zo begint de Italiaan. Hij heeft het in dat geval dus over een DSQ voor Hamilton, want in het geval van Verstappen gaat het om een sportieve overtreding.

Verstappen heeft nu eenmaal geen robotarm

"Ik denk dat Verstappen een reprimande gaat krijgen, wat verdiend zou zijn, maar ook niet meer dan dat. Natuurlijk is het zo dat hij de auto van Hamilton aanraakte, iets wat niet mag, maar met je hand kun je verder niks doen. Hij zal ook niks veranderd hebben aan die auto, hij beschikt voor zover ik weet immers niet over een robothand." Tot slot vat Isola het even simpel als kort samen: "Het is natuurlijk één ding om een auto aan te raken, maar het is nog iets heel anders dat een 200 pagina's tellend technisch reglement gerespecteerd dient te worden door de Formule 1-teams."

Update

Inmiddels is bekend geworden dat Hamilton terug is gezet naar de laatste positie op de grid. Verstappen kreeg een boete van 50.000 euro.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin