Pirelli-banden krijgen nummers in 2019

24 nov. 2018 13:40 Jan van der Burgt 0 reacties
De diverse Pirelli-compounds krijgen in 2019 nummers in plaats van namen. De nummering wordt echter alleen door Pirelli zelf en door de teams gebruikt, voor de kijkers en de fans verandert er niet zo veel.

Volgend jaar gaan de drie banden die op het circuit gebruikt worden door het leven als de hards, mediums en softs, dit om het voor de volgers overzichtelijker te maken. De hypersofts en ultrasofts blijven wel bestaan, maar kunnen afhankelijk van de bandenselectie van Pirelli voor een Grand Prix door het leven gaan als softs of mediums.

Termen als hypersofts en ultrasofts verdwijnen echter volkomen. In plaats daarvan worden de compounds gelabeld met nummers, waarbij één de hardste is en vijf de zachtste. Dat maakte Pirelli op het circuit van Abu Dhabi bekend.

Op dit moment bestaan er zeven verschillende droogweercompounds. Pirelli wil dat totaal terugbrengen naar vijf in 2019. Daarom biedt Pirelli de teams in de test na de Grand Prix van Abu Dhabi zes verschillende compounds aan, om aan de hand van die test te bepalen welke compound er afvalt.

Het lijkt echter voor de hand te liggen dat de banden die in 2018 door het leven gingen als de hards en zelfs de superhards afvallen. De superhards werden nooit door Pirelli geselecteerd voor de raceweekenden, terwijl de harde compound enkel voor de GP van Groot-Brittannië werd aangewezen. Deze werd echter door geen enkel team in de race gebruikt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen