© Pirelli

Nieuwsoverzicht

Pirelli: "Bandontwerp 2021 vanwege nieuwe velgen grote uitdaging"

12 jan. 13:10 René Oudman 1 reacties
Pirelli, ook in de komende vijf jaar de officiële en enige bandenleverancier in de Formule 1, staat voor een zware taak. De Italiaanse rubberproducent moet namelijk voor het seizoen 2021 begint een nieuwe maat banden introduceren. De Formule 1 wil namelijk over twee jaar overstappen naar achttien inch velgen.

Velgen van hedendaagse Formule 1-banden hebben 'slechts' dertien inch doorsnede. Pirelli kan de banden die momenteel worden gebruikt dus met geen mogelijkheid na 2020 inzetten: er zal een compleet nieuw ontwerp moeten worden gemaakt.

Al lijkt twee jaar een lange tijd, voor het ontwerpen, creëren en afleveren van nieuwe banden is het een krappe tijdspanne. Dat beseft ook Pirelli-baas Mario Isola. "We waren inmiddels al begonnen aan het ontwerp van de nieuwe banden, we hebben gewoonweg geen geduld. De deadline lag in het verleden", vertelt de Italiaan in gesprek met Reuters.

"Dat wat we kunnen proberen is de banden aanpassen aan de reglementen, zodra deze bekend zijn", doelt Isola op de aanhoudende onduidelijkheid over het technische reglement van 2021. "Op dit moment moeten we echter minstens tachtig a negentig procent van de verwachte prestaties kunnen inschatten, want zonder die informatie wordt het wel heel erg lastig."

"We hebben nog precies twee jaar om de velgen van achttien inch af te leveren. Het is erg belangrijk dat we die tijd nuttig gebruiken. Er is geen tijd te verliezen, maar met het juiste proces kunnen wij een goed resultaat afleveren. De banden van 2019 opgeven is voor nu echter geen optie. In de tweede helft van 2019 gaan we ons natuurlijk wel meer focussen op de nieuwe banden", besluit de Italiaanse bandenbaas.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen