Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli: "Bandontwerp 2021 vanwege nieuwe velgen grote uitdaging"

Pirelli, ook in de komende vijf jaar de officiële en enige bandenleverancier in de Formule 1, staat voor een zware taak. De Italiaanse rubberproducent moet namelijk voor het seizoen 2021 begint een nieuwe maat banden introduceren. De Formule 1 wil namelijk over twee jaar overstappen naar achttien inch velgen.

Velgen van hedendaagse Formule 1-banden hebben 'slechts' dertien inch doorsnede. Pirelli kan de banden die momenteel worden gebruikt dus met geen mogelijkheid na 2020 inzetten: er zal een compleet nieuw ontwerp moeten worden gemaakt.

Al lijkt twee jaar een lange tijd, voor het ontwerpen, creëren en afleveren van nieuwe banden is het een krappe tijdspanne. Dat beseft ook Pirelli-baas Mario Isola. "We waren inmiddels al begonnen aan het ontwerp van de nieuwe banden, we hebben gewoonweg geen geduld. De deadline lag in het verleden", vertelt de Italiaan in gesprek met Reuters . "Dat wat we kunnen proberen is de banden aanpassen aan de reglementen, zodra deze bekend zijn", doelt Isola op de aanhoudende onduidelijkheid over het technische reglement van 2021. "Op dit moment moeten we echter minstens tachtig a negentig procent van de verwachte prestaties kunnen inschatten, want zonder die informatie wordt het wel heel erg lastig." "We hebben nog precies twee jaar om de velgen van achttien inch af te leveren. Het is erg belangrijk dat we die tijd nuttig gebruiken. Er is geen tijd te verliezen, maar met het juiste proces kunnen wij een goed resultaat afleveren. De banden van 2019 opgeven is voor nu echter geen optie. In de tweede helft van 2019 gaan we ons natuurlijk wel meer focussen op de nieuwe banden", besluit de Italiaanse bandenbaas.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"